Aanslag gemeentelijke belastingen / WOZ-beschikking

Eind februari ontvang je meestal de aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking.

Je krijgt de aanslag via mijn.overheid.nl of de post. Je aanslag en belastinggegevens kun je online bekijken in de Digitale Belastingbalie. Hier regel je alles rond je gemeentelijke belastingen en zie je jouw openstaande belastingaanslagen. Kloppen je gegevens in de belastingbalie niet? Of heb je vragen over jouw aanslag? Bel ons, wij helpen je graag.

DigiD-logo EHerkenning-logoAanslag bekijken  je hebt DigiD of eHerkenning nodig

Bel 14 078 (maandag tot en met vrijdag: 08.30 - 17.00 uur)

Belastingsoorten

Op je gemeentelijke belastingaanslag kunnen staan:

Als ondernemer betaal je eventueel ook:

Betalen, kwijtschelding en bezwaar
Aanslag digitaal ontvangen

Wil je je belastingaanslagen voortaan digitaal ontvangen? Dan meld je je aan bij Berichtenbox van MijnOverheid (DigiD nodig). Ga naar 'Bekijk van welke organisaties je berichten kunt ontvangen' en 'Samenwerkingsverbanden' en selecteer 'Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden'.

Tip: geef via MijnOverheid aan dat je een e-mail wilt krijgen als een bericht in de Berichtenbox klaarstaat.

Als jouw situatie verandert

Gedurende het jaar kan jouw situatie veranderen. Bijvoorbeeld door een verhuizing. Als je in de loop van het jaar verhuist, krijg je een nieuwe aanslag op je nieuwe adres. Ieder jaar wordt op 1 januari beoordeeld hoeveel personen er op je adres wonen. Op basis daarvan ontvang je je aanslag gemeentelijke belastingen.

Als je nog geen aanslag heeft ontvangen

Hebj e de aanslag niet per post en ook niet via de Berichtenbox ontvangen? Dan krijg je die later. Wij hebben nog niet voor alle woningen en bedrijven een WOZ-waarde bepaald. Wij kunnen de aanslag pas verzenden als alle informatie klopt en er geen bezwaarprocedure voor de WOZ-waarde loopt. 

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat je binnen enkele maanden alsnog een aanslagbiljet ontvangt. In sommige gevallen kan dit zelfs nog iets langer duren.

Gemeentebelastingen en Basisregistratie Drechtsteden (GBD)

GBD is onderdeel van de gemeente Dordrecht. GBD heft en int gemeentelijke belastingen en voert de Wet WOZ uit voor de gemeenten Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De gemeenteraad bepaalt welke gemeentelijke belastingen inwoners betalen en hoe hoog de belasting is.