Bouwprojecten

Een overzicht van alle bouwprojecten in de gemeente Zwijndrecht.

 • Appartementencomplex Lindesteyn

  Aan de Buizerdstraat in Zwijndrecht komen 24 appartementen. In 2018 is basisschool Lindestein gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe appartementencomplex Lindesteyn. Meer informatie over het project lees je op de website van Lindesteyn.

 • Diztrikt

  Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De komende tien jaar wordt het gebied groots aangepakt en opnieuw ingericht.

 • Kloosstraat - Integraal Kind Centrum (IKC)

  De gemeente Zwijndrecht en het bestuur van PIT kinderopvang & onderwijs werken aan een plan om een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) te realiseren aan de Kloosstraat.

 • Land van 't Hoff

  Fijn en dorps wonen in Zwijndrecht. In het hofje aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht worden 37 nieuwbouwhuizen gebouwd. Meer informatie over dit project vind je op de website Land van 't Hoff.

 • Noordoevers

  Noordoevers is een belangrijke woningbouwlocatie voor de toekomst van Zwijndrecht. Deze plek midden in het groen en aan de oever is geschikt voor een prachtig woongebied.

 • PIER 14

  In Zwijndrecht wordt PIER 14 ontwikkeld met prachtig zicht op de drukste rivier van Nederland. Op deze bijzondere locatie aan de Oude Maas komt alles samen: gedreven ondernemers, vakmanschap, goede faciliteiten en in het bijzonder nautische synergie. PIER14 wordt dé thuisbasis voor de nautisch gerichte ondernemer.

 • Professor Mekelstraat

  Op deze locatie ziet de gemeente kansen om twee verschillende maatschappelijke initiatieven te realiseren; namelijk een logeervoorziening en tiny houses.

 • Thuis in Heerjansdam

  In 2025 krijgt Heerjansdam 18 extra koopwoningen. Het is een duurzaam plan met verschillende woningen met een dorpse uitstraling. Er komen 10 starterswoningen, 4 rijwoningen en 4 twee-onder-één-kapwoningen.

 • Tiny Houses

  Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? En heb je daarom plannen voor een Tiny House in Zwijndrecht? Dan wil de gemeente graag met jeu in gesprek. Als je voorstel past binnen het ontwikkelkader dat voor Tiny Houses is opgesteld, gaat de gemeente graag samen met je op zoek naar een geschikte locatie.