Professor Mekelstraat

Op deze locatie ziet de gemeente kansen om twee verschillende maatschappelijke initiatieven te realiseren; namelijk een logeervoorziening en tiny houses.

In 2011 sloot de MAVO vestiging van het Walburgcollege aan de Professor Mekelstraat haar deuren. De leerlingen gingen over naar het Loket en het pand werd gesloopt. Het terrein kwam leeg te staan en is altijd bestemd gebleven voor bebouwing. Inmiddels zijn er plannen voor het terrein.

Logeervoorziening en tiny houses

Voor het lege terrein in de Professor Mekelstraat ziet de gemeente kansen om twee verschillende maatschappelijke initiatieven te realiseren, namelijk: een logeervoorziening en tiny houses. Zoals het plan er nu uitziet, gaat het om 5 tiny houses voor particuliere bewoning en een logeervoorziening met 10 kamers. Een logeerhuis is er voor mensen die tot rust willen komen en werken aan herstel van bijvoorbeeld een burn-out, relatieproblemen, verlies, psychische problemen of problemen op het werk. Kortom, een plek waar mensen maximaal tien dagen kunnen bijkomen. Tiny houses zijn kleine huisjes. Het idee van zo'n klein huisje is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven.

Plannen

De plannen voor de voorziening liggen klaar, maar het project is mede door duurder wordende materialen, duurder geworden. We proberen de financiering en subsidie rond te krijgen door met verschillende partijen te praten. Zodra er meer informatie bekend is, laten wij dit op deze pagina weten. Ook kun je de pagina met vragen en antwoorden bekijken. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sanne Zwanenburg, beleidsadviseur Wonen en Zorg via telefoonnummer 14 078. Je kunt jouw vragen ook mailen naar: mekelstraat@zwijndrecht.nl