Kledingregeling

De kledingregeling is bedoeld voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Elk kind tot en met 17 jaar kan € 75,- per jaar krijgen voor kleding en schoenen bij deelnemende winkels in en rond Zwijndrecht.

ZwijndrechtPas

Het geld voor de Kledingregeling krijg je op de ZwijndrechtPas. Op de ZwijndrechtPas staan verschillende regelingen van de gemeente, zoals de Kledingregeling en de mantelzorgwaardering. Heb je de pas nog niet? Dan krijg je deze als je de Kledingregeling aanvraagt. Heb je de pas wel? Dan ontvang je het geld voor de Kledingregeling op je eigen pas. Gooi je pas dus niet weg.

Heb ik hier recht op?

Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag doen als hun inkomen lager is dan 140% van het wettelijk sociaal minimum. In de tabel kan je nagaan of je inkomen lager is dan 140% van het wettelijk sociaal minimum.

Overzicht inkomens lager dan 140% van het wettelijk sociaal minimum

Leefvorm

Maximaal netto maandinkomen ​exclusief vakantietoeslag

Maximaal netto maandinkomen inclusief vakantietoeslag

Alleenstaande (ouder) van 21 jaar tot pensioenleeftijd

€ 1.740,23

€ 1.831,83

Gehuwd en/of samenwonend van 21 jaar tot pensioenleeftijd

€ 2.486,04

€ 2.616,89

Alleenstaande (ouder) en met pensioen

€ 1.937,61

€ 2039,59

Gehuwd en/of samenwonend en met pensioen

€ 2.628,93

€ 2.767,29

Let op:

  • Op je uitkeringsspecificatie/loonstrook kan een bedrag inclusief of exclusief vakantietoeslag staan. Staat het bedrag exclusief vakantiegeld? Kijk dan in de eerste kolom voor het maximale maandinkomen. Staat het bedrag inclusief vakantiegeld? Kijk dan in de tweede kolom voor het maximale maandinkomen.
  • De genoemde bedragen wijzigen elk jaar op 1 januari en 1 juli. Dit zijn de bedragen vanaf 1 juli 2024.

kledingregelingHoe doe ik een aanvraag?

Je kunt online de Kledingregeling aanvragen. Dat kan via de website van de Stichting Leergeld Drechtsteden. Heb je vorig jaar hulp gehad van Stichting Leergeld Drechtsteden? En voldoe je nog steeds aan de voorwaarden? Dan krijg je dit jaar half december zonder aanvraag de € 75,- die bij de kledingregeling hoort.

Kledingregeling aanvragen

Welke winkels doen mee?

Bekijk de website van de ZwijndrechtPas om te zien welke winkels meedoen.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om online een aanvraag te doen? Of heb je andere vragen? De Sociaal Raadslieden van de gemeente Zwijndrecht helpen je graag. Je kunt ze mailen of bellen.