Hulp bij geldzorgen

Heb je hulp nodig bij geldzaken? Of weet je niet goed hoe je elke maand moet rondkomen? De gemeente biedt op verschillende manieren hulp. Op tijd hulp zoeken geeft rust.

 • Bijstandsuitkering

  Heb je niet genoeg geld om rond te komen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Deze uitkering vult maandelijks je inkomen aan tot het bedrag van de bijstandsnorm. Dit regelt de Sociale Dienst Drechtsteden voor de gemeente Zwijndrecht.

 • Minimaregelingen

  Heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente. Op deze pagina vind je een overzicht van alle bijdragen en toeslagen voor mensen met een laag inkomen.

 • Bureau Sociaal Raadslieden

  Heb je een vraag over geld of heb je juridische problemen? Je kunt met je vragen en voor hulp terecht bij Bureau Sociaal Raadslieden. Ook helpen zij je met informatie en advies over wetten en regelingen.

 • Sociale Dienst Drechtsteden

  De Sociale Dienst Drechtsteden helpt inwoners die problemen hebben met geld en inkomen, zonder werk zitten en hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen, leven of werken. De Sociale Dienst Drechtsteden werkt voor alle gemeenten in de Drechtsteden en dus ook voor inwoners van Zwijndrecht.

 • Vivera Sociaal Wijkteam

  Het Vivera Sociaal Wijkteam bestaat uit mensen die werken in de zorg en hulpverlening. Zij weten wat er in onze gemeente allemaal mogelijk is op het gebied van zorg, welzijn, wonen en inkomen. Het team helpt je graag als je even geen oplossing ziet voor je probleem. Samen kunt je kijken wat mogelijk is om je probleem op te lossen.

 • Heb je recht op toeslagen?

  De gemeente heeft veel verschillende toeslagen. Het is dan ook handig om te weten waar je recht op hebt. Dan kun je zelf nagaan.

 • App Sparen door besparen

  Ben je benieuwd welke hulp er is op het gebied van geld? Zou je meer willen besparen per maand? Of heb je behoefte om met iemand te praten over geldzaken?