Onderscheidingen

We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving of de gemeente. Je kunt deze persoon voordragen voor een Zwijndrechtse Heugel of Koninklijke Onderscheidingen.

  • De Zwijndrechtse Heugel

    U kunt iemand voordragen voor de 'Zwijndrechtse Heugel'. De Zwijndrechtse Heugel is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld die wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente.

  • Koninklijke onderscheidingen

    We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kortom iemand die een lintje verdient. U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. 

  • Aanvraag Koninklijke Onderscheiding lintjesregen 2025

    Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor de samenleving? En vindt u dat diegene hiervoor een lintje verdient? Kom dan nu in actie. Voor de lintjesregen van 2024 in Zwijndrecht kan je tot 1 juli 2024 een aanvraag doen bij de gemeente. Een lintje is een koninklijke blijk van waardering voor personen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Denk aan iemand die zich met hart en ziel inzet voor een sportclub, muziekvereniging of de medemens.