College van B&W

 • Burgemeester en wethouders

  Het college van burgemeester en wethouders vormt het dagelijkse bestuur van de gemeente. De gemeentesecretaris staat het college ambtelijk bij. Op deze pagina vindt u de samenstelling en portefeuilleverdeling.

 • Nevenactiviteiten B&W

  De collegeleden en de gemeentesecretaris voeren naast hun werk voor de gemeente Zwijndrecht ook nevenactiviteiten uit.

 • Collegebesluiten

  Bekijk de actuele besluiten die zijn genomen door het college van burgemeester en wethouders.

 • Onderscheidingen

  We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving of de gemeente. U kunt die persoon voordragen voor een Zwijndrechtse Heugel of Koninklijke Onderscheiding.

 • Podcastseries

  De burgemeester heeft sinds begin 2021 zijn eigen podcast. In de eerste afleveringen liep corona als een rode draad door de gesprekken met zijn gasten. Hij besprak met hen wat de impact van corona was en hoe ze vanuit hun privé- of werkende leven omgingen met het virus. De focus van de podcast en de gesprekken verlegt zich langzaam van corona (hoewel we daar ook nog steeds mee te maken hebben) naar trots op Zwijndrecht en Heerjansdam. Wat vormt Zwijndrecht en Heerjansdam? Waar staan deze plaatsen voor? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Waarin zijn ze uniek?

 • Kinderburgemeester

  De gemeente wil dat kinderen in Zwijndrecht mee denken en hun stem laten horen. De kinderburgemeester en ambassadeurs spelen hierin een belangrijke rol.

 • Videoboodschap burgemeester Hein van der Loo

  27 februari 2023

  Burgemeester Hein van der Loo mocht bijna 4 jaar burgemeester van Zwijndrecht zijn. Hij verlaat de gemeente, omdat hij burgemeester wordt van Almere. In deze videoboodschap spreekt hij inwoners en ondernemers van Zwijndrecht voor de laatste keer toe.