Kinderburgemeester en kinderambassadeurs

De gemeente wil dat kinderen in Zwijndrecht mee denken en hun stem laten horen. De kinderburgemeester en ambassadeurs spelen hierin een belangrijke rol.

Sophie van der Walle, uit groep 7 van KC Impuls, ontving op donderdag 2 april 2020 een wel heel spannend telefoontje van burgemeester Hein van der Loo. Ze kreeg van hem te horen dat zij in 2020/2021 de kinderburgermeester is van de gemeente Zwijndrecht. Naast Sophie zijn er 5 ambassadeurs gekozen: Merel Janssen (KC de Kim), Olivia Luijendijk (Koningin Juliana School), Lieke Zoutewelle (Het Akkoord), Luna Visser (KC Juliana) en Aren Kreukniet (KBS de Tourmalijn). 

Sophie van der Walle, kinderburgemeester van Zwijndrecht: "Ik vind het fijn als kinderen vrolijk en zichzelf zijn en zich veilig voelen. Als kinderburgemeester wil ik hierbij helpen. Daarom wil ik dat kinderen in Zwijndrecht weten dat er een kinderburgemeester én kinderambassadeurs zijn. We luisteren naar hun en proberen oplossingen te vinden waar iedereen blij van wordt."

Kinderburgemeester en kinderambassadeurs

De kinderburgemeester wordt vanaf nu betrokken bij ceremoniële en inhoudelijke activiteiten. Kinderambassadeurs zijn vertegenwoordigers van hun eigen klas van hun eigen basisschool. Zij gaan met elkaar het gesprek aan over verschillende belangrijke onderwerpen. 

Taken

Van zowel de kinderburgemeester als kinderambassadeur wordt verwacht dat ze goed luisteren naar andere kinderen en leerkrachten, nadenken over de leefomgeving van kinderen nu en in de toekomst, meewerken aan nieuwsbrieven voor de gemeente, buurt en scholen en ideeën verzamelen vanuit de leerlingenraad op school. De kinderburgermeester brengt daarnaast ook verslag uit aan de burgemeester over vergaderingen met de ambassadeurs.

Vragen

Heb je vragen voor de kinderburgemeester of de kinderambassadeurs? Stel deze dan via: kinderburgemeester@zwijndrecht.nl