Leerlingenvervoer

Zit jouw kind op een school voor speciaal basisonderwijs of op een school voor speciaal onderwijs? Dan kun je als ouder of verzorger in sommige gevallen een vergoeding krijgen voor leerlingenvervoer van en naar school.

Dit kan een vergoeding zijn voor de fiets, openbaar vervoer, eigen vervoer (auto) of iaangepast vervoer, zoals met een taxi(bus). Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van de kosten van openbaar vervoer of eigen vervoer als jouw kind naar een basisschool gaat met een godsdienstige of levensbeschouwelijke achtergrond.

Stroomlijn behandelt de aanvragen over leerlingvervoer voor Zwijndrecht. Jouw aanvraag voor leerlingenvervoer regel je wel via onze website.

Vraag leerlingvervoer 2024-2025 direct digitaal aan 

Lukt de aanvraag niet? Vraag dan hulp bij Stroomlijn. Zij behandelen de aanvragen voor de gemeente. Zij zijn bereikbaar via de mail leerlingenvervoer@stroomlijn.nl of op telefoonnummer 088 505 85 55.

Voorwaarden leerlingvervoer

Jouw kind kan in aanmerking komen voor leerlingenvervoer als:

  • de dichtstbijzijnde school voor speciaal basisonderwijs meer dan 2 kilometer van jullie huis is
  • de dichtstbijzijnde school voor basisonderwijs op godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag meer dan 6 kilometer van jullie huis is

Voor speciaal onderwijs is er geen kilometergrens.

Wetgeving

Beslissingen over het aanvragen van leerlingenvervoer zijn op basis van onderstaande wetgeving.

Bekijk hier de wet-regelgeving voor leerlingenvervoer

Documenten

Heb jeeen vervoersverklaring van school en/of andere documenten die nodig zijn voor het beoordelen van jouw aanvraag? Voeg deze dan toe in het digitale formulier.

Afhandeling

De gemeente is verplicht om binnen 8 weken een beslissing te nemen over jouw aanvraag. Deze periode mogen wij met maximaal 4 weken verlengen. Soms is dit nodig, bijvoorbeeld als de leerling gekeurd moet worden of als er meer informatie nodig is. Je ontvangt hierover altijd bericht. Wij doen ons best om de beslissing zo snel mogelijk naar je toe te sturen. 

Vragen en contact

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan voor vragen, opmerkingen, klachten of wijzigingen over leerlingenvervoer contact op met Stroomlijn. Dat kan telefonisch op nummer 088 505 85 55 of via de mail: leerlingenvervoer@stroomlijn.nl