Kind & Jeugd

Hier vind je informatie over leerlingenvervoer, gezonde jeugd en gezonde toekomst en onderwijs in Zwijndrecht.

 • Leerlingenvervoer

  Zit jouw kind op een school voor speciaal basisonderwijs of op een school voor speciaal onderwijs? Dan kun je als ouder of verzorger in sommige gevallen een vergoeding krijgen voor leerlingenvervoer van en naar school.

 • Vivera Sociaal Wijkteam

  Het Vivera Sociaal Wijkteam is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals in Zwijndrecht terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging.

 • Week van de opvoeding

  Van 7 tot en met 13 oktober is de jaarlijkse Week van de Opvoeding. In deze week gaat het over om ontmoeting en uitwisselen van kennis over opvoeden. Dit gebeurt met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Zwijndrecht organiseert in die week activiteiten.

 • Jeugdstem

  Jeugdstem is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij Jeugdstem terecht. Voor informatie, advies of ondersteuning.

 • Meldpunt Wmo & Jeugd

  Bij dit meldpunt kun je terecht als je vastloopt in de zorg, maar ook als je er niet uitkomt met de gemeente, een hulpverlener of instelling.

 • Onderwijs in Zwijndrecht

  Zwijndrechtse schoolbesturen werken samen aan de kwaliteit van opvang en onderwijs. Zwijndrecht Educatief geeft informatie over kinderopvang, basis-, speciaal- en voorgezet onderwijs en laat een overzicht van alle Zwijndrechtse kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen zien.

 • Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (JOGG)

  Zwijndrecht is een JOGG- gemeente. Wij werken veel samen met scholen, kinderopvang, sportverenigingen, bedrijven, supermarkten en sportcoaches. Een gezonde jeugd begint namelijk bij de omgeving van een kind.

 • Ik word 18, wat moet ik regelen?

  Gefeliciteerd, je bent bijna 18 jaar! Als je 18 wordt verandert er veel in je leven. Je wordt zelf verantwoordelijk voor een aantal zaken. Er moeten ook dingen geregeld worden; begin op tijd met voorbereiden.