Slagveld

De riolering en bestrating van het Slagveld zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. De gemeente vervangt de riolering en richt de openbare ruimte volledig opnieuw in. Bij de inrichting houden we rekening met klimaatverandering, wateroverlast, hittestress en parkeren. We grijpen deze kans aan om jouw woonomgeving flink op te knappen, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in het Slagveld.


In bovenstaande video leggen wij uit wat er gaat gebeuren.

Wat gaan we doen?

We gaan het riool, de bestrating en jouw woonomgeving aanpakken. Dit doen we in elk deel van het Slagveld in 3 stappen:

1.         We vervangen het riool.

2.         We geven de grond een jaar de tijd om te 'zetten'. Het is belangrijk dat we de grond een jaar de tijd geven om te herstellen omdat Zwijndrecht last heeft van een slappe bodem. We willen voorkomen dat we te snel aan de slag gaan waardoor de bodem niet de tijd heeft gehad om na de werkzaamheden goed in te klinken en te zetten.

3.         Na verwachting starten de werkzaamheden voor het herinrichten van de woonomgeving eind 2025 / begin 2026.

Wanneer wordt het werk uitgevoerd?

Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd. Als eerste vervangen we het riool in 3 fases. Daarna gaan we na een jaar na deze werkzaamheden aan de slag met de herinrichting van de woonomgeving.

Wat hebben we gedaan?

We hebben het riool in fase 1 vervangen.

  • Fase 1: De rioolwerkzaamheden in deze fase zijn uitgevoerd in 2021. Deze fase bevat de volgende straten: Het Slagveld (tot het Tolhuis), de Leeghwaterstraat en Jan van der Heydenstraat.
Waar zijn we nu mee bezig?

We zijn nu bezig met de uitvoering van de werkzaamheden aan het rioolstelsel. Hiervoor hebben we een eerste schetsontwerp uitgewerkt. Dit schetsontwerp vormt een belangrijke basis voor het rioolwerk. De herinrichting van de buurt komt later. Eerst wordt het riool vervangen, daarna wachten we een jaar. Dit geeft ons meer dan genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan over wensen en behoeften voor wat betreft de inrichting van de woonomgeving. We vervangen nu het riool in twee deelfases: fase 2A en fase 2B. Bewoners van deze fases ontvangen een brief van de aannemer wanneer de rioolwerkzaamheden beginnen in de straat.

  • Fase 2A: De rioolwerkzaamheden in fase 2A worden uitgevoerd vanaf eind juni 2024 tot en met eind 2024. Deze fase bevat de volgende straten: Noteboomstraat, Slagveld, Keetmeersterstraat en het pad naast het Thomashuis.
  • Fase 2B: De rioolwerkzaamheden in fase 2B worden uitgevoerd vanaf begin 2025 tot eind 2025/begin 2026. Deze fase bevat de volgende straten: Tolhuis, Wilgenstraat en Dominee Kerstenplein.
Meepraten of meedenken

Je kan meedenken over het voorlopig ontwerp. Als het werk aan het riool bezig of klaar is, dan krijgen bewoners een uitnodiging om mee te praten over de herinrichting en het ontwerp voor hun woonomgeving. De planning hiervoor lees je later op deze website.

Wat is de volgende stap?

De herinrichting van de buurt komt na de werkzaamheden van het riool. Na de rioolwerkzaamheden wachten we een jaar. Dit geeft ons meer dan genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan over wensen en behoeften voor de inrichting van de woonomgeving.

Brochure 'Project Slagveld'

Eerder heb je de brochure 'Project Slagveld' ontvangen. In deze brochure geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar project@zwijndrecht.nl.

Bekijk de brochure 

Slagveld