Begraafplaats Munnikensteeg

Vanwege de groei van Zwijndrecht in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw is een tweede begraafplaats geopend.  In 1991 werd begraafplaats Munnikensteeg in het Molenvlietpark in gebruik genomen.
Op deze modern ingerichte begraafplaats is een algemeen gedeelte en een speciaal ingericht deel voor kinderen. Begraafplaats Munnikensteeg biedt niet alleen mogelijkheden voor begraven, maar hier bevindt zich ook het Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael. Ook zijn hier tal van mogelijkheden voor asbestemmingen. Er zijn urnennissen, urnenzuilen, urnengraven en een strooiveld. 

Foto 1 begraafplaats Munnikensteeg

Munnikensteeg 50, 3335 LJ Zwijndrecht

De algemene begraafplaats Munnikensteeg is dagelijks te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Aula Minnendael
De moderne architectuur en faciliteiten van aula Minnendael bieden bijzondere mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Je kunt kiezen voor een begrafenis of crematie van A tot Z op begraafplaats Munnikensteeg, maar je kunt ook kiezen voor een afscheidsdienst in aula Minnendael terwijl de begrafenis of crematies ergens anders plaatsvindt. De aula heeft 85 zitplaatsen en er zijn verschillende faciliteiten waar je gebruik van kan maken, zoals beeld- en geluidsinstallaties. Meer informatie vind je op www.minnendael.nl.

24-uurskamer 

Op de begraafplaats Munnikensteeg zijn twee 24-uurs kamers. Deze kamer behoort hoort bij Minnendael. In de 24-uurskamer is het mogelijk om de overledene op te baren. De 24-uurskamer heeft de sfeer van een huiskamer, zodat het voor de nabestaanden een fijne plek is om afscheid te nemen. De 24-uurskamer is dag en nacht te bezoeken. Je bent als nabestaanden op elk tijdstip welkom.

Asbestemmingen

Als een dierbare gecremeerd is, kan het fijn zijn om een fysieke plek te hebben om hem of haar te kunnen bezoeken en herdenken. Op de begraafplaats Munnikensteeg kan dit op verschillende manieren. Een urn kan in een urnennis, urnengraf of in een sierurn op een urnenzuil worden geplaatst. Ook is er een plek om as te verstrooien.