Begraafplaats Jeroen Boschlaan

Begraafplaats Jeroen Boschlaan bevindt zich sinds 1937 aan de Jeroen Boschlaan en is uitgegroeid tot een mooi volgroeid park met prachtige bomen, bloemen en planten. Het is een plek waar je midden in de natuur in alle rust je geliefden kunt herdenken.

Foto Begraafplaats Jeroen Boschlaan 1

Jeroen Boschlaan 26, 3331 HS Zwijndrecht

Begraafplaats Jeroen Boschlaan is dagelijks te bezoeken tussen zonopkomst tot zonsondergang.
 

Op de begraafplaats is een algemeen gedeelte, een deel voor overledenen met een Rooms Katholieke levensovertuiging en een deel speciaal ingericht voor kinderen. Ook is er een veld voor asverstrooiing en een tuin voor begraven of bijzetten van asurnen. Op deze begraafplaats is een gedenkmomument opgericht voor alle overledenen. Bij dit monument worden personen herdacht die ergens anders begraven zijn of van wie het graf opgeven is.

Rouwcentrum
Het rouwcentrum vind je naast de oprijlaan naar de begraafplaats. De ingang is aan de Uranusstraat. In het rouwcentrum kan een overledene worden opgebaard, je kunt afscheid nemen en een condoleancebijeenkomst houden.  

  Foto begraafplaats Jeroen Bosch 2 Foto begraafplaats Jeroen Bosch 3 

Aula
De aula beschikt over 50 zitplaatsen. Ook is er een orgel aanwezig en kan er muziek (cd) worden afgespeeld. Op de LCD-schermen kan een beeldpresentatie (PowerPoint) worden afgespeeld. We vragen je om foto's en videobestanden minimaal 24 uur voor de uitvaart aan te leveren op een USB-stick.

Asbestemmingen
Als een dierbare gecremeerd is, kan het fijn zijn om een fysieke plek te hebben om hem of haar te kunnen bezoeken en herdenken. Op de Jeroen Boschlaan kan dit op verschillende manieren. Een urn kan in een urnenkeldertje, urnengraf of in een sierurn op een urnenheuvel worden geplaatst. Ook is er een plek om as te verstrooien.

Oorlogsgraven
Aan het begin van het hoofdpad vind je oorlogsgraven. Dit is de plek waar elk jaar op 4 mei de vlag halfstok wordt gehangen.