Tiny Houses

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? En heb je daarom plannen voor een Tiny House in Zwijndrecht? Dan wil de gemeente graag met jeu in gesprek. Als je voorstel past binnen het ontwikkelkader dat voor Tiny Houses is opgesteld, gaat de gemeente graag samen met je op zoek naar een geschikte locatie.

Hieronder leest je de belangrijkste punten uit het ontwikkelkader.

Verplaatsbaarheid

  • Een Tiny House kan in Zwijndrecht maximaal vijf jaar op dezelfde plek blijven staan. Die periode kan eenmalig verlengd worden met nog eens vijf jaar.
  • Tiny Houses in Zwijndrecht hebben geen onderstel met wielen. Daarop kan – bij een goede onderbouwing – een uitzondering worden gemaakt. In dat geval moeten het onderstel en de wielen uit het zicht blijven.

Hoe klein is een Tiny House?

  • Een Tiny House in Zwijndrecht heeft een bouwoppervlakte van maximaal 30 m² en een woonoppervlakte van 20 tot 50m².
  • Een Tiny House in Zwijndrecht heef maximaal twee tot drie bouwlagen en is tot zeven meter hoog.
  • Per locatie denken we aan minimaal vijf Tiny Houses.

Duurzaamheid

  • Tiny Houses in Zwijndrecht zijn van duurzame en energiebesparende materialen gebouwd en zelfvoorzienend. Ze wekken zelf groene stroom op. Afhankelijk van de locatie kunnen woningen worden aangesloten op nutsvoorzieningen en riolering.

Afspraak maken?

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? En heb je daarom plannen voor een Tiny House in Zwijndrecht? Neem dan via email contact op met de beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening.

Webformaat Tiny Houses
Foto: Tiny Houses Drechtsteden