Vrijwilligers in het zonnetje

poster vrijwilligersWilma Paans en Alexander Doesburg,
bedankt voor jullie inzet bij de vereniging van de Zwijndrechtse Zwem- en Polo Club De Devel

Wilma is voorzitter van de zwemafdeling. De afgelopen 2 jaar heeft ze heel veel tijd en energie in de vereniging gestoken om toch de zwemafdeling bezig te houden. Alexander is algemeen bestuurslid van de poloafdeling. Ook hij heeft de afgelopen 2 jaar heel veel tijd en energie in de poloafdeling gestoken, zodat de kinderen toch een binding hielden met de vereniging.

Pieterjan Droogendijk,
bedankt voor je inzet bij de vereniging van de Zwijndrechtse Zwem- en Polo Club De Devel

Pieterjan is algemeen bestuurslid van de vereniging en beheerder van de verenigingsruimte/clubhuis. Hij heeft de afgelopen jaren zich ontwikkeld tot een echte spil in de vereniging en is absoluut niet te beroerd om iets op te pakken en zijn schouders eronder te zetten. Even een paar steekwoorden/korte zinnen (dit is niet alles wat hij doet):

- Heeft verbouwing clubhuis gecoordineerd
- Neemt deel van penningmeester taken over (scheiding van verantwoordelijkheden)
- Heeft alle corona protocollen geschreven voor de vereniging
- Neemt deel van de taken van de zwemcommissie waar
- Gaat bij ziekte van leden regelmatig even op bezoek met een bloemetje of iets dergelijks
- Organiseert zwemwedstrijden als dit zo uitkomt

Kortom, een duizendpoot waar elke vereniging er minimaal één van zou moeten hebben.

Cor van Gool,
bedankt voor je inzet ruim 45 jaar bij Tafeltennisvereniging Shot 65  

De heer van Gool is al meer dan 45 jaar verbonden aan de Tafeltennisvereniging die in de Walburghal is gevestigd. Al heel veel jaren is de heer van Gool penningmeester en de technische man van deze vereniging. Aan het eind van het jaar neemt hij afscheid als bestuurslid/penningmeester. We gaan hem zeker missen!

Suzanne en Ramon Snikkers,
bedankt voor jullie inzet bij honkbal- en softbalvereniging HSV Zwijndrecht

Ik wil graag Suzanne Snikkers in het zonnetje zetten als Zwijndrechtse vrijwilliger. Zij zet zich met veel liefde in bij HSV Zwijndrecht en organiseert al een aantal jaar het kamp voor de jeugd van de club. Daar gaan maanden voorbereiding aan vooraf, bijvoorbeeld voor het maken van toverstafjes voor elk kind bij het Harry Potter thema, of het maken van een verentooi voor elk kind en een heuse wigwam voor het Indianen thema. Haar man Ramon Snikkers gaat ook mee als kampleiding en samen zorgen zij voor het leukste weekend van het jaar voor de kinderen van de vereniging! Vorig weekend hebben zij weer met veel plezier en succes het jaarlijkse kampweekend begeleidt, met een Disney thema deze keer!

Wijkpreventie Zwijndrecht,
bedankt voor jullie inzet aan een veilige woonomgeving in Zwijndrecht en Heerjansdam 

Alle vrijwilligers van Wijkpreventie Zwijndrecht (Heerjansdam) want die zie ik wekelijks belangeloos op straat om ons Zwijndrecht (Heerjansdam) veiliger te maken.

Sjaan Rinck, 
bedankt voor je inzet zelfs nog op 85 jarige leeftijd voor onder andere de Kledingbank

Graag geef ik oma Sjaan Rinck op als bijzondere vrijwilliger. Met haar 85 jaar werkt ze nog als vrijwilliger, niet alleen bij de Kringloop maar ook zet zij zich in voor iedereen in haar omgeving. Echt een kanjer van een vrouw! 

Henk van den Adel en Mieke Loderus, 
bedankt voor jullie inzet bij Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht

Bij VVGZ lopen er een boel vrijwilligers rond, maar specifiek Henk van den Adel en Mieke Loderus wil ik aanmelden voor jullie oproep. Beide personen zijn dag en nacht in de weer voor de club, zulke mensen verdienen dat beetje extra. 

Beheergroep KAZ,
bedankt voor jullie inzet op en rond de Kapiteinflats

Hierbij wil ik de vrijwilligers van de beheergroep KAZ aanmelden, dat zijn Leontien Schreuders, Aad Stiegelis, Ron Zwaan en Yvon Zwaan al jaren actief in en rond de wijk kort ambacht zuid. Ze houden alles rond de Kapiteinflats schoon, organiseren activiteiten en maken er iedere dag iets positiefs van. 

Marianne Gödden,
bedankt voor je inzet bij Christmas in a box

Marianne is al meer als 10 jaar vrijwilliger in Zwijndrecht, vele met name ouderen zullen haar kennen vanwege alle activiteiten die zij de afgelopen jaren heeft begeleid en verzonnen. Zij zet zich in om de ouderen op zondagmiddag een fijne dag te bezorgen, omdat velen dan alleen zijn en weinig bezoek ontvangen. Zo zijn er diverse thema feesten geweest, nu presenteert zij op zondagmiddag de Bingo in Swinhoven en onlangs heeft zij een project gestart om eenzame mensen te verbinden, door ze kennis te laten maken met verschillende eetculturen en gewoontes uit landen en werelddelen. Deze activiteiten vinden maandelijks plaats in de Lindonck en worden al door vele ouderen bezocht. Ook heeft zij met nog 3 vrijwilligers vorig jaar het project gestart ´´Christmas in the Box´´ en hebben wij meer dan 100 eenzame ouderen een pakket met lekkernijen kunnen bezorgen, dankzij veel donaties en sponsoring. Zelfs de gemeente heeft hier bij geholpen door ons tasjes en mondkapjes te leveren. Ook dit jaar willen wij dit project weer onder de aandacht brengen om ouderen uit huis te halen en hun laten weten dat zij zeker niet worden vergeten.

Jacques Rozendaal,
bedankt voor je inzet bij Stichting Natuur & Landschap – Zwijndrechtse Waard

Binnen de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard functioneert de heer Jacques Rozendaal als “een man die altijd behulpzaam” is. Hij heeft als officiële vrijwilligerstaak “het beheren van de website”, en dat doet hij heel nauwgezet.  Zie ook: www.natuur-zw.nl 
Daarmee communiceert hij onze activiteiten naar de burgerij van Zwijndrecht en daar buiten. Verder is hij ook de man die iedereen bijstaat. Hij is altijd paraat waar hulp nodig is; voor zowel de vele schoolgidsen als de maker van de Nieuwsbrief, voor de beheerder van het Weetpunt en voor het bestuurslid van ST.N&LZW. Wij kennen hem ook als de organisator van de Dag van de Duurzaamheid en als de secretaris van de voormalige Stichting Hooge Nesse. Markante natuurprojecten in Zwijndrecht. De vrouw van Jacques (Suze) is de lokale coördinator van de collecte voor de Nierstichting (ook een flinke klus). Beiden hebben ook veel jaren lesgegeven aan een school in Zwijndrecht.

Caresse Geerards en Esmee Valk,
bedankt voor jullie inzet bij Jong Zwijndrecht

Graag wil ik Caresse opgeven. Zij haalt vanaf het begin van de corona periode elke week boodschappen voor degene die dat nodig heeft, zij doet dit op haar tijd en manier. Esmee is een dame die binnen ons netwerk zich vanaf het begin heeft ingezet, zij doet mee met verschillende acties.

Jan van Dam, Dicky Klerk en Frank,
bedankt voor jullie inzet bij huiskamer Bij Bosshardt

Ik zou graag onze vrijwilligers; Jan, Dicky en Frank aan willen melden. Zij verzorgen op onze Bij Bosshardt locatie in Zwijndrecht de koffie, thee, lunch en gezelligheid aan tafel. Ze helpen de bezoekers bij vragen en zijn altijd in voor een goed gesprek.
Deze vrijwilligers zorgen er met hun inzet voor dat iedereen gezien en gehoord wordt. 

Marcel Regeer en Andy,
bedankt voor jullie inzet als taalvrijwilliger bij Diverz

Graag zou ik Andy en Marcel in het zonnetje willen zetten. Deze twee heren geven al geruime tijd Nederlandse les in het wijkgebouw Hart van Meerdervoort. Dit doen ze met zoveel passie en liefde dat zij echt een waardering verdienen.

Bas Mol en Jan van Gortel,
bedankt voor jullie tomeloze inzet in het Noordpark

Ik zou graag Jan van Gortel en Bas Mol willen aanmelden als vrijwilliger. Zij zijn al heel lang in het Noordpark aan het werk om het o.a. onkruidvrij te maken, onderhoud van de borders en bankjes en het planten van bollen etc. Ook wordt er regelmatig zakken met afval opgehaald. Zij zorgen ook ervoor dat de beelden schoon blijven. 

Ad Plaizier,
bedankt voor je inzet bij Oranjevereniging Heerjansdam

Ik wil graag Ad plezier voorzitter van  Oranjevereniging Heerjansdam aandragen. Dit jaar is hij 40 jaar bestuurslid van de vereniging en heeft hij zich al die jaren ingezet. .

Wim, Theo, Maarten en Leo,
bedankt voor jullie inzet bij de Voedselbank

Bij de voedselbank zijn er 4 vrijwilligers die iedere week veel uren in de voedselbank steken. Wat mij betreft zouden die in aanmerking komen om in het zonnetje gezet te worden. Het zijn Wim Sandee de voorzitter, Theo Vogelaar de secretaris, Maarten Hazejager chef voedselbank en Leo van Esch beheerder voedselbank.

Carry Breur,
bedankt voor je inzet bij Wijkplatform Walburg

Het Wijkplatform Walburg doet ontzettend haar best voor de wijk en bedenken evenementen, kijken naar verkeersproblemen, bloembakken, enz. in de wijk. Ook hebben ze al veel dingen van de grond gekregen. Denk aan de jongerenontmoetingsplek, nietjes achter de bushalte, een plein wat functioneel is geworden, samen met pakaan en de SP bankjes bij de Lichtkring gekregen, draaiorgel in coronatijd, enz. Na drie jaar pleiten voor beweegtoestellen, gaan ze er binnenkort komen in onze wijk. Ondanks dat onze wijk geen wijkcentrum heeft, roeien zij met de riemen die ze hebben en hopen toch een maatschappelijk verschil te maken voor de inwoners van deze wijk. Het volgende project is een plek en activiteiten voor de jeugd te realiseren. 

Vrijwilligers van Diverz,
bedankt voor jullie inzet bij alle activiteiten

Vrijwilliger,
bedankt voor je bijzondere inzet en toewijding! Jij maakt het verschil!!