Vrijwilligers

Bent u vrijwilliger? Wilt u vrijwilliger worden? Of heeft u vrijwillige hulp of ondersteuning nodig? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Vrijwilligersfestival 16 september 2023

logo-vrijwilligers-ovaalVrijwilligers zijn goud! Op zaterdag 16 september werd er een fantastisch vrijwilligersfestival georganiseerd in het gemeentehuis en op het Raadhuisplein. Met dit festival wilde de gemeente Zwijndrecht alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. De inzet van vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties wordt enorm gewaardeerd. Iedereen was welkom op het festival! Of je nu zelf vrijwilligerswerk doet, interesse in vrijwilligerswerk hebt of de vrijwilligers een warm hart toe draagt. De hele dag was er een gezellig programma met diverse activiteiten voor alle leeftijden. Er was een podium met spetterende live optredens, foodtrucks, silent disco, workshops, vrijwilligersmarkt en nog veel meer.
Volg de Instagram en Facebook van Beleef Zwijndrecht voor het laatste nieuws over wat er allemaal te beleven is.

Vrijwilligerswerk

Zou u tijdelijk of regelmatig een beetje hulp kunnen gebruiken? Is uw organisatie hard op zoek naar vrijwilligers of naar passende hulp voor uw cliënt(en)? Kijk dan eens op de website van Zwijndrecht voor Elkaar. Hier kunt u een hulpvraag plaatsen én iemand vinden die kan helpen! Vraag en aanbod van hulp komt hier namelijk samen. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Meld u dan aan als vrijwilliger via Zwijndrecht voor Elkaar.

Naar de website voor meer informatie over Zwijndrecht voor Elkaar

Ook het Vivera Sociaal Wijkteam kan helpen bij het zoeken naar vrijwillige ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een mantelzorger zo nu en dan kan helpen bij de zorg. Of een regelmaatje die helpt bij het regelen van lastige zaken of het invullen van formulieren.

Naar de website van het Vivera Sociaal Wijkteam

Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk. Daarom willen we ze graag wat extra aandacht geven en hebben we posters op de borden langs de wegen van Zwijndrecht geplaatst om ze te bedanken. De vrijwilligers hieronder zijn aangedragen door medewerkers van de organisaties, collega vrijwilligers of bekenden voor hun speciale inzet. Lees meer over de inzet van de genoemde vrijwilligers en waarom zij zijn aangedragen hieronder. Maar ook de vrijwilligers die hier niet worden genoemd willen we natuurlijk bedanken voor hun bijdrage. Door het vrijwilligerswerk wat jullie doen, maken jullie Zwijndrecht weer een stukje mooier. Dank jullie wel!

Lees hier alle verhalen over de vrijwilligers

Vrijwilligers glossy

In het vrijwilligersmagazine wat op 7 december 2021 speciaal voor de vrijwilligersdag is uitgebracht lees je bijzondere verhalen van onze vrijwilligers. Je leest het magazine hier online. 

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers doen onmisbaar werk. Het is belangrijk dat ze daarbij goed zijn verzekerd, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in deze gemeenten.

Lees hier meer over de verzekering

Meedenken? Ja graag!

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. De gemeente Zwijndrecht hecht grote waarde aan haar vrijwilligers. We vinden het belangrijk om vrijwilligers te waarderen. Op 7 december is de jaarlijkse internationale vrijwilligersdag. Een moment waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Hoe kun je vrijwilligers waardering geven? En wat voor activiteiten kunnen we voor vrijwilligers organiseren? Misschien heb jij wel net die leuke creatieve ideeën waar wij niet aan denken! Wil jij ook meedenken over de vrijwilligerswaardering en activiteiten voor vrijwilligers? Meld je dan aan op vrijwilligers@zwijndrecht.nl 

Vragen of meer informatie?

Mail ons op vrijwilligers@zwijndrecht.nl