Vrijwilligers

Bent u vrijwilliger? Wilt u vrijwilliger worden? Of heeft u vrijwillige hulp of ondersteuning nodig? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Een week lang feest voor de vrijwilligers!

Van 13 tot en met 18 juni is het de week van de vrijwilliger. Vrijwilligers zijn goud! En daarom organiseren we graag deze bijzondere week om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De hele week vinden er leuke activiteiten plaats. We starten met een gezellig ontbijt met wethouder Ronald de Meij. Verder zijn er workshops dans, fotografie, voeding, muziek, duiken, theater en nog veel meer. Er is een gezellige vrijwilligersmarkt en we sluiten de week feestelijk af met een bingo. 

Hier kunt u het programma bekijken en aanmelden

Vrijwilligerswerk

Zou u tijdelijk of regelmatig een beetje hulp kunnen gebruiken? Is uw organisatie hard op zoek naar vrijwilligers of naar passende hulp voor uw cliënt(en)? Kijk dan eens op de website van Zwijndrecht voor Elkaar. Hier kunt u een hulpvraag plaatsen én iemand vinden die kan helpen! Vraag en aanbod van hulp komt hier namelijk samen. Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Meld u dan aan als vrijwilliger via Zwijndrecht voor Elkaar.

Naar de website voor meer informatie over Zwijndrecht voor Elkaar

Ook het Vivera Sociaal Wijkteam kan helpen bij het zoeken naar vrijwillige ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een mantelzorger zo nu en dan kan helpen bij de zorg. Of een regelmaatje die helpt bij het regelen van lastige zaken of het invullen van formulieren.

Naar de website van het Vivera Sociaal Wijkteam

Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk. Daarom willen we ze graag wat extra aandacht geven en hebben we posters op de borden langs de wegen van Zwijndrecht geplaatst om ze te bedanken. De vrijwilligers op deze pagina’s zijn aangedragen door medewerkers van de organisaties, collega vrijwilligers of bekenden voor hun speciale inzet. Lees meer over de inzet van de genoemde vrijwilligers en waarom zij zijn aangedragen hieronder. Maar ook de vrijwilligers die hier niet worden genoemd willen we natuurlijk bedanken voor hun bijdrage. Door het vrijwilligerswerk wat jullie doen, maken jullie Zwijndrecht weer een stukje mooier. Dank jullie wel!

Lees hier alle verhalen over de vrijwilligers

Vrijwilligers glossy

En dat was nog niet alles, want er zijn nog meer vrijwilligers aangedragen. Hun verhaal lees je in het magazine wat op 7 december speciaal voor de vrijwilligersdag wordt uitgebracht. Het magazine kun je vanaf dan ophalen bij het gemeentehuis, bibliotheken en wijkcentra. Je leest het magazine hier online. 

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers doen onmisbaar werk. Het is belangrijk dat ze daarbij goed zijn verzekerd, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in deze gemeenten.

Lees hier meer over de verzekering

Meedenken? Ja graag!

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. De gemeente Zwijndrecht hecht grote waarde aan haar vrijwilligers. We vinden het belangrijk om vrijwilligers te waarderen. Op 7 december is de jaarlijkse internationale vrijwilligersdag. Een moment waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Hoe kun je vrijwilligers waardering geven? En wat voor activiteiten kunnen we voor vrijwilligers organiseren? Misschien heb jij wel net die leuke creatieve ideeën waar wij niet aan denken! Wil jij ook meedenken over de vrijwilligerswaardering en activiteiten voor vrijwilligers? Meld je dan aan op vrijwilligers@zwijndrecht.nl 

Vragen of meer informatie?

Mail ons op vrijwilligers@zwijndrecht.nl