Toppie Sportcoaches

Toppie bestaat uit sport- en cultuurcoaches voor het basisonderwijs. Zij verzorgen het sport- en cultuurprogramma in Zwijndrecht en laten kinderen hier op een laagdrempelige manier mee kennismaken.

Ook stimuleren en helpen zij kinderen te ontdekken wat zij leuk vinden, waar hun talent ligt en ontwikkelen dit verder. Ze geven ieder kind een kans om het beste in zichzelf naar boven te halen. Via de sportcoaches komen kinderen in contact met verschillende sporten tijdens schooltijd, maar ook buitenschooltijd. Ook verzorgen de sportcoaches thema-activiteiten, denk aan Outdoor Fit & Fun en zelfverdediging. De cultuurcoach laat kinderen kennismaken met verschillende culturele activiteiten, zoals dans, theater, muziek, beeldende vorming, media, fotografie, poëzie en taal en leren wat schilderen, dansen of muziek inhoudt.

Wat doen de sportcoaches nog meer?

De sportcoaches bieden aan 13 sportverenigingen ondersteuning. Ze helpen verenigingen bijvoorbeeld bij het maken van een beweegaanbod in wijken en op brede scholen. Daarnaast kunnen sportverenigingen hulp krijgen bij het werven van vrijwilligers, sponsoring, het betrekken van ouders en opleidingen. Ook zijn de sportcoaches actief binnen het sportplatform en bij de organisatie van evenementen. Denk aan de jaarlijkse sporthuldiging, de Zwijndrechtse Koningsspelen en het Toppie festijn. Toppie is ook ambassadeur voor de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).

Doe mee met Toppie!