Sport, recreatie en cultuur

 • Het Lokaal Sport- en Beweegakkoord

  Sport is meer dan bewegen! Het is een basis voor gezondheid, mentale weerbaarheid, sociale activiteiten, vorming en kan ook zorgen voor een veilige omgeving. We willen er in Zwijndrecht samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht leeftijd, beperking, overtuiging en afkomst!

 • Sportbedrijf Zwijndrecht

  Sportbedrijf Zwijndrecht is per 1 januari 2022 een nieuwe maatschappelijke organisatie. De gemeente Zwijndrecht is de enige aandeelhouder van deze besloten vennootschap. Het Sportbedrijf Zwijndrecht zorgt voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van sportaccommodaties.

 • Toppie Sportcoaches

  Toppie bestaat uit sport- en cultuurcoaches voor het basisonderwijs. Zij verzorgen het sport- en cultuurprogramma in Zwijndrecht en laten kinderen hier op een laagdrempelige manier mee kennismaken.

 • Vivera Sportcoaches

  De Vivera Sportcoaches richten zich op volwassenen in Zwijndrecht. Het belangrijkste doel wat de sportcoaches voor ogen hebben, is deze groep meer laten sporten en bewegen.

 • Sportaccommodaties

  De gemeente Zwijndrecht beschikt over 5 gymzalen, 3 sporthallen en een sportzaal, deze zijn verdeeld over diverse wijken in Zwijndrecht en Heerjansdam. Wist u dat u als particulier of bedrijf de gymzalen en sporthallen van de gemeente ook kunt huren voor sportactiviteiten?

 • Sport tijdens corona

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven. Op deze pagina leest u de ontwikkelingen rondom het coronavirus op het gebied van sport. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

 • Samen sporten, het mag weer!

  Yes! De sportclubs en verenigingen zijn weer open vanaf zaterdag 5 juni en dat betekent dat we weer samen kunnen sporten. Wat hebben we hier met z'n allen lang op gewacht en dit laten we ook niet ongemerkt voorbijgaan. Hoe? Lees gauw verder!

 • Weekmarkten, koopavond, koopzondag en feestdagen

  Winkels mogen in Zwijndrecht dagelijks open zijn. Winkeliers kiezen zelf wanneer ze gesloten zijn. Voor zon- en feestdagen gelden andere openingstijden.

 • Kinderboerderij de Kiboe-hoeve

  Kinderboerderij de Kiboe-hoeve ligt in het Develpark, naast het zwembad en water de Devel. De kinderboerderij heeft een parkachtige uitstraling en is zo’n 15.315 m2 groot.

 • Zwembad De Hoge Devel

  De bouw van het nieuwe zwembad in Zwijndrecht is gestart! Het is de bedoeling dat het begin 2023 klaar is.

 • Geocaching

  Geocaching betekent dat je op zoek gaat naar een schat op basis van geografische coördinaten die u doorkrijgt via GPS. Een snelgroeiende activiteit in Nederland, maar ook in Zwijndrecht. Er worden steeds meer caches (schatten) geplaatst, gezocht en gevonden.

 • KunZt Zwijndrecht

  Exposities, workshops, inspiratie en ontmoeting. Bij KunZt kunt u altijd genieten van uiteenlopende tentoonstellingen.

 • Beleef Zwijndrecht

  Op de website van Beleef Zwijndrecht vindt u welke evenementen in Zwijndrecht worden georganiseerd, maar ook het sport- en cultuuraanbod van Zwijndrecht. Via deze website kunt u ook uw evenement aanmelden, zodat deze al op de evenementenkalender terug te vinden is.

 • Het Develpark

  Het Develpark: een groene verbinder. Maar liefst vier wijken grenzen aan dit bijzondere park dat centraal in Zwijndrecht ligt. In het park kunnen inwoners recreëren, sporten, ontspannen en genieten van de natuur. Zo is er een zwembad, kinderboerderij de Kiboe-hoeve, sporthal de Develhal, restaurant het Develpaviljoen, een evenemententerrein, een voetbalkooi, een jongerenontmoetingsplek en een hondenschool.

 • Speeltuinen

  In 2017 is geïnventariseerd welke speeltuinen er in Zwijndrecht zijn, welke speeltuinen opgeknapt moeten worden en waar een nieuwe speeltuin moet komen. De uitkomsten zijn vastgelegd in het Speelruimteplan. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitvoering van het plan.

 • Veilig recreëren op en rond De Waal

  18 mei 2022

  Nu het weer beter wordt, neemt recreatie op en rond De Waal ook weer toe. Met elkaar gaan we voor een veilig en leuk vaarseizoen. Genieten op het water en van de mooie natuur in een bijzonder landschap, dat willen we allemaal. Denk daarom aan anderen en houd rekening met elkaar.