Parkeren grote voertuigen

In de gemeente Zwijndrecht is het verboden om buiten de daartoe aangewezen locaties en venstertijden een voertuig te parkeren dat langer is dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter, inclusief lading.

U leest hier meer over in APV art. 5.8

Regelgeving voor het parkeren van een groot voertuig 

Het parkeren van een groot voertuig is in de gemeente toegestaan op maandag t/m vrijdag van 06:00 t/m 18:00 uur op de daarvoor aangewezen locaties. Buiten die tijden is het parkeren van een groot voertuig op deze locaties alleen toegestaan als u daarvoor een ontheffing heeft. 

Uitzonderingen

Er zijn 2 locaties uitgezonderd van de hierboven genoemde venstertijden:

  • Ter Steeghe Ring, Zwijndrecht: op maandag t/m vrijdag van 17:00 t/m 06:00 uur en in het weekend is parkeren van een groot voertuig toegestaan met een ontheffing. Op maandag t/m vrijdag tussen 06:00 en 17:00 uur is het verboden een groot voertuig te parkeren.
  • Industrieweg, Heerjansdam: op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur is het toegestaan een groot voertuig te parkeren. Op maandag t/m vrijdag tussen 18:00 en 09:00 uur en in het weekend is parkeren van een groot voertuig toegestaan met een ontheffing. 

Ontheffing aanvragen

Een ontheffing aanvragen is uitsluitend mogelijk voor chauffeurs die in Zwijndrecht of Heerjansdam, wonen en werken voor een werk- of opdrachtgever buiten de gemeente. Per chauffeur wordt voor maximaal één voertuig ontheffing verleend. De kosten voor een nieuwe ontheffing bedragen € 127,00. Ontheffingen zijn maximaal 1 jaar geldig.

Om een ontheffing aan te vragen of te verlengen, kunt u dit aanvraagformulier, (PDF, 32 kB) invullen en opsturen. 

Overzicht parkeerlocaties

Via onderstaande afbeelding kunt u zien waar het parkeren van grote voertuigen in Zwijndrecht en Heerjansdam is toegestaan. Klik op de afbeelding om het kaartje in groter formaat te bekijken.

Vrachtwagenparkeren gemeente Zwijndrecht - overzichtskaart

Voertuigen met gevaarlijke stoffen

Voertuigen met gevaarlijke stoffen mogen nergens in de openbare ruimte parkeren. Dit geldt ook voor de locaties die zijn aangewezen als parkeerlocatie voor grote voertuigen.

Bewaakt parkeerterrein De Geer

De gemeente biedt ook een mogelijkheid om grote voertuigen te parkeren op een bewaakt terrein op industrieterrein de Geer. Hier zijn 53 parkeerplaatsen beveiligd met een elektronische schuifpoort en cameratoezicht. Als u geïnteresseerd bent in een parkeerplaats op het parkeerterrein aan de Houtkopersstraat op industrieterrein De Geer dan kunt u dit inschrijfformulier, (PDF, 47 kB)  invullen en opsturen. U ontvangt bericht zodra er een parkeerplek beschikbaar komt.

Controle

De politie en andere opsporingsinstanties controleren op de geldende wet- en regelgeving. Indien nodig treden zij handhavend op.

Contact

Gemeente Zwijndrecht, 14 078, gemeente@zwijndrecht.nl