Parkeren in betaalzones: de bezoekersvergunning (maximaal 3 uur)

De bezoekersvergunning ("kraskaart")

Deze vergunning wordt in de praktijk "kraskaart" genoemd. De bezoekersvergunning is bedoeld voor het bezoek van een bewoner die in een zone voor betaald parkeren woont. Iedere bewoner kan deze zogenoemde kraskaarten kopen bij de balies van het gemeentehuis, per adres maximaal 25 kaarten per kwartaal. De kaarten zijn uitsluitend te gebruiken in de zone waar het adres is gesitueerd.

Wanneer heb ik een bezoekersvergunning nodig?

U heeft een bezoekersvergunning nodig als u in een zone van betaald parkeren woont en u krijgt bezoek. Met een bezoekersvergunning mag uw bezoek parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren.

Hoe vraag ik één of meer bezoekersvergunning(en) aan? En hoe zeg ik de vergunning op?

U kunt tijdens openingstijden langskomen bij de receptie. De vergunningen worden dan ook per stuk verkocht. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Als u de vergunning wilt opzeggen, stuurt u deze op naar:

Gemeente Zwijndrecht

team Publiekszaken

Postbus 15

3300 AA Zwijndrecht 

U krijgt betaalde kosten tot het eind van het jaar krijgt u terug. Langsbrengen tijdens openingstijden mag natuurlijk ook. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bezoekersvergunningen heb?

U krijgt de bezoekersvergunningen aan de balie direct mee..

Hoe werkt de bezoekersvergunning?

Bezoekersvergunningen zijn "kraskaarten". De bezoekersvergunning is alléén geldig voor de sector die op de bezoekersvergunning staat vermeld. Uw bezoek mag met de bezoekersvergunning parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren.

U krast de maand, de dag van de maand en de dag van de week open. Ook is het belangrijk dat u de tijd van aankomst openkrast. Vanaf de tijd van aankomst mag u per kaart 3 uur parkeren. Uw bezoek legt deze kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto.

Als u meer tijden heeft opengekrast, is de kaart niet meer geldig. U riskeert dan een boete voor fout parkeren. U riskeert ook een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt.

Voorwaarden

  • U woont zelf in een zone waar betaald parkeren is.
  • U mag per kwartaal maximaal 25 bezoekersvergunningen aanvragen.
  • Het maximum van 25 bezoekersvergunning geldt per adres.

Kosten

Een bezoekersvergunning kost € 2,- per stuk.

Aanvraag

Gemeente Zwijndrecht, Gemeentewinkel, 14 078, gemeente@zwijndrecht.nl