Grof afval

Grof (huishoudelijk) afval is het afval dat te groot of te zwaar is voor in de restafvalbak of -zak en wat niet meer geschikt is voor anderen om te gebruiken.

Het hoort ook niet bij gft en etensresten, plastic, blik en drinkpakken, papier, textiel of glas. Denk bijvoorbeeld aan kapotte meubels, vloerbedekking en kunststof lamellen.

Grof afval afgeven

Grof afval kunt u op vertoon van uw afvalpas gratis afgeven bij Milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht. U kunt veel soorten grof afval afgeven. Denk aan: asbest, autobanden, bouw- en sloopafval, elektrische apparaten (wit- en bruingoed), gasflessen, glas, grofvuil, grond, hout, klein chemisch afval, karton, kunststoffen, olie en vetten, papier, puin, restafval, snoeiafval en textiel.

Door afval naar de Milieustraat te brengen kan maar liefst 75% worden gescheiden. Doordat het afval beter gescheiden is, kunnen waardevolle grondstoffen hergebruikt worden. Bij elektrische apparaten, grof snoeiafval en spullen voor de kringloop ligt het percentage hergebruik op 100%. Daarom blijft dat gratis. Afval dat niet hergebruikt wordt, wordt verbrand. Dat is de slechtste optie voor het milieu en is ook nog eens duurder dan hergebruik.

Grof afval ophalen

Grof (huishoudelijk) afval kunt u thuis op laten halen. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van
€ 20,00 berekend. Gratis blijft het ophalen van elektrische apparaten en grof snoeiafval. Herbruikbare spullen worden gratis opgehaald door Opnieuw & Co (maak een afspraak via 088-676 43 89). Ook het wegbrengen van grof afval naar de Milieustraat Noordpolder aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht is gratis.

Voor het ophalen van grof afval maakt u een afspraak met HVC.

Asbest

Asbest kunt u ook inleveren bij de Milieustraat. Let op: het afval moet dubbel worden verpakt in speciaal plastic (gratis op te halen bij de Milieustraat). Bij de sloop van asbest moet u altijd eerst toestemming vragen bij de gemeentewinkel om zelf te mogen slopen.

Adres

De Milieustraat Noordpolder ligt aan de Crezéepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Openingstijden

Reguliere openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 09.00 - 18.15 uur. Op zon- en feestdagen is de milieustraat gesloten. Kijk op de website van HVC  voor de actuele openingstijden. Ook vindt u hier informatie over het gratis lenen van een aanhangwagen om grofvuil naar de milieustraat te brengen en een overzicht van drukke en minder drukke dagen. 

Afspraak

Afspraak maken

Voor het ophalen van grof afval maakt u een afspraak met HVC.

Afspraak afzeggen

Tot 13.00 uur voor de ophaaldag kunt u uw afspraak afzeggen. Dit kan via de e-mail of via het gratis telefoonnummer 0800 0700.