ZIVVER

De gemeente Zwijndrecht deelt soms gevoelige (persoons) gegevens via de e-mail naar een inwoner, bedrijf of ketenpartner. Om deze gegevens op een veilige manier te versturen, maakt de gemeente gebruik van ZIVVER.

Met ZIVVER worden gevoelige e-mails of grote bestanden (tot meerdere gigabytes) beveiligd verstuurd, zodat alleen de bedoelde ontvanger de vertrouwelijke informatie kan openen. Dit doen we om datalekken te voorkomen en te voldoen aan de wet- en regelgeving zoals AVG.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet u een SMS-code of een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. Is het bericht beveiligd met een toegangscode, dan ontvangt u deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch, persoonlijk of via een brief).

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Geef uw wijzigingen door aan uw contactpersoon binnen de gemeente.