Voorrang op een sociale woning

Heb je dringend een andere woning nodig in de regio Drechtsteden? In sommige gevallen kun je een urgentieverklaring aanvragen.

Met een urgentieverklaring kun je met voorrang, op anderen die een woning zoeken, reageren op sociale huurwoningen. De gemeente bepaalt of je recht heeft op een urgentieverklaring. De woorden voorrang en urgentie betekenen hetzelfde.

Lees je eerst de informatie over de urgentieregeling op de website Urgentiewijzer.nl. Hier zie je of je in aanmerking komt voor een voorrangsverklaring en je een aanvraag kunt doen. Een vragenlijst wijs je de weg. Denk je in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring, dan vraag je deze aan via de digitale urgentiewijzer

Kosten

De aanvraag voor een voorrangsverklaring kost € 77,35. Deze kosten reken je af nadat je de aanvraag digitaal hebt ingeleverd. Je krijgt géén geld terug. Ook niet als je geen voorrang krijgt.

Meer informatie

Heb je vragen? Dan neem je contact op met de gemeente via 14 078 voor een terugbelafspraak. Een medewerker van de afdeling Voorrang belt je terug.