Vliegeniersbuurt

De riolering van de Vliegeniersbuurt is verouderd en moet worden vervangen. Wij grijpen deze kans aan om jouw wijk opnieuw in te richten, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Vliegeniersbuurt. Bij de nieuwe inrichting houden we rekening met klimaatverandering, hittestress, wateroverlast en parkeren.

Wanneer gaan we aan de slag?

De werkzaamheden zijn begin 2024 gestart en duren tot eind 2025.

Wat gaan we doen?

  • Het riool vervangen
    In de hele wijk wordt een nieuw riool gelegd. Jouw huisaansluiting wordt tot aan de erfgrens vernieuwd en aangesloten op het nieuwe riool.
     
  • Ophogen buitenruimte
    De buitenruimte is de afgelopen jaren verzakt. Tijdens de werkzaamheden worden straten en stoepen opgehoogd. Dit heeft gevolgen voor jouw (voor)tuin. Deze moet dan ook opgehoogd worden. Dit is dan ook hét moment om uw tuin te vergroenen. Coöperatie Tussentuinen gaf tijdens de informatieavond op 20 april 2023 een presentatie over de voordelen van een groene tuin met minder tegels. Zo zakt regenwater makkelijker de grond in en zorgen bomen voor verkoeling op warme dagen. Meer informatie? Bekijk de website van Zwijndrecht gaat duurzaam.

Ga naar de website van Zwijndrecht gaat duurzaam

Definitief ontwerp

Hieronder zie je het definitief ontwerp vanaf boven weergegeven. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave van het definitief ontwerp (pdf, 5,4 MB)

DO Vliegeniersbuurt_08052023

Heb je vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden in de Vliegeniersbuurt? Stuur dan een mail naar project@zwijndrecht.nl en zet in het onderwerp dat je vraag over de Vliegeniersbuurt gaat. We beantwoorden vragen zo snel mogelijk.

Inloopspreekuur

Je kunt ook langslopen tijdens het wekelijkse inloopspreekuur op donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur in de keet van de aannemer. De keet staat in de Dokter Plesmanstraat.