Julianadorp

We gaan het riool en de bestrating in het Julianadorp vervangen. We grijpen deze kans aan om jouw woonomgeving flink op te knappen. Zo is het ook in de toekomst fijn wonen in het Julianadorp.

Wat gaan we doen?

We gaan het riool, de bestrating en jouw woonomgeving aanpakken. Dit doen we in elk deel van het Julianadorp in 3 stappen:

  1. We vervangen het riool als het rioolplan klaar is.
  2. We geven de grond een jaar de tijd om te 'zetten'. Het is belangrijk dat we de grond een jaar de tijd geven om te herstellen omdat Zwijndrecht last heeft van een slappe bodem. We willen voorkomen dat we te snel aan de slag gaan waardoor de bodem niet de tijd heeft gehad om iets te verstevigen.
  3. Na dit jaar gaan we de woonomgeving herinrichten.  

Wanneer wordt het werk uitgevoerd?

Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd. 

Risico's eerst

Er zijn nu 2 fasen afgerond. Het herstellen van het stamriool Emmastraat en de persleiding. Op dit moment wordt er gewerkt aan het riool onder de achterpaden in de Julianastraat en fase 3, de aansluiting van het stamriool bij het gemaal. Met de aanpak van deze vier fasen, worden de risico's als eerste aangepakt.

Rode draad: werkzaamheden Emmastraat 

De werkzaamheden aan het riool in de Emmastraat en omgeving (fase 6) vormen de 'rode draad' van de werkzaamheden. Dit is het belangrijkste onderdeel van het rioolstelsel in het Julianadorp. Als dit deel is vervangen, dan kan verder worden gewerkt aan het rioolstel in de andere delen van het Julianadorp.

Riool en openbare ruimte in andere delen van het Julianadorp

Als de rioolwerkzaamheden in de Emmastraat zijn uitgevoerd, gaan we aan de slag in de andere delen van het Julianadorp: de damwand en omgeving, Kerkstraat en omgeving en de Johan Willem Frisostraat en omgeving. Eerst het riool, een jaar na deze werkzaamheden de herinrichting van de woonomgeving.

Ontwerp: eerst schetsontwerp, daarna ontwerp voor herinrichting

We zijn nu bezig met de technische voorbereidingen van de werkzaamheden aan het rioolstelsel. Hiervoor hebben we een eerste schetsontwerp uitgewerkt. Dit schetsontwerp vormt een belangrijke basis voor het rioolwerk. De herinrichting van de buurt komt later. Eerst wordt het riool vervangen, daarna wachten we een jaar. Dit geeft ons meer dan genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan over wensen en behoeften voor wat betreft de inrichting van de woonomgeving. Als het werk aan het riool bezig of klaar is, dan krijgen bewoners een uitnodiging om mee te praten over de herinrichting en het ontwerp voor hun woonomgeving.

Brochure 'Project Julianadorp'

In 2022 heb je de brochure 'Project Julianadorp' ontvangen. In deze brochure geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar julianadorp@zwijndrecht.nl.

Bekijk de brochure