Heer Oudelands Ambacht – fase 4

De wijk Heer Oudelands Ambacht is op veel plekken verzakt. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed bereikbaar. Ook veroorzaken de verzakkingen schade aan het straatwerk, de riolering en de kabels en leidingen. Daarom worden stoepen, straten en pleinen opgehoogd. Het werk in fase 4 (tussen de Beethovenlaan en de Valeriussingel) wordt in 2024 en 2025 uitgevoerd. In 2024 wordt gewerkt in fase 4A.

Twee fasen

De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee fasen.

  • Fase 4A is het deel tussen het winkelcentrum Oudeland en het Sweelinckplantsoen
  • Fase 4B is het deel tussen het Sweelinckplantsoen en de Molenvliet.

Waar zijn we mee bezig?

Dit jaar worden de werkzaamheden in fase 4A uitgevoerd.

Werkzaamheden Stedin en Oasen

Stedin en Oasen werken in fase 4A naar verwachting in mei/juni aan de water- en gasleidingen en elektriciteitskabels om plek te maken voor het nieuwe riool. Ook in fase 4B werkt Stedin aan het elektriciteitsnet.

Bouwkundige opname

Vóór het werk aan het riool begint, laten wij van alle woningen een bouwkundige opname maken. U krijgt hiervoor een brief van Quattro Expertise.

Werk aan riool en bestrating

Aan de Beethovenlaan (ter hoogte van het Sweelinckplantsoen) beginnen we met de plaatsing van een nieuw ondergrond gemaal. Ongeveer tegelijkertijd starten we met de rioolvervanging in de Wagenmaker en Zadelmaker. Daarna schuiven we op richting de Valeriussingel. Het werk rondom het Sweelinckplantsoen wordt als laatste uitgevoerd. 

Twee tot drie weken vóór het werk bij je in de straat begint, krijg je een brief van onze aannemer met uitgebreide planning en een uitnodiging voor een bewonersavond. Tijdens deze avond kan je al je vragen stellen over de werkzaamheden.

Het definitief ontwerp

Hieronder kan je het definitief ontwerp voor fase 4 bekijken.

HOA4 definitief ontwerp

Heb je vragen?

In de brochure vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar hoa@zwijndrecht.nl. Zet in de ontwerpregel dat het over het project Heer Oudelands Ambacht gaat.

Bekijk de brochure