Rijbewijs verloren

Is je rijbewijs kwijt of gestolen? Dan kun je bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen. Maak een afspraak voordat je langskomt.

Maak een afspraak

Melden bij de RDW

Meld het verlies, diefstal of misbruik melden bij de RDW. Je hebt hiervoor DigiD nodig. De RDW blokkeert direct je rijbewijs en maakt deze ongeldig. Zo kan niemand er misbruik van maken. Je kunt het verlies van je rijbewijs ook aangeven bij de gemeente.

Kosten

Je betaalt altijd vermissingskosten.

Meer informatie over de kosten en wat je meeneemt naar de afspraak lees je op de pagina Eerste rijbewijs aanvragen.

Bij verlies of diefstal kan de aanvraag langer dan 5 werkdagen duren. Onze medewerker spreekt met je af wanneer je je nieuwe rijbewijs kunt ophalen.

Aangifte bij politie

Het is niet nodig om aangifte bij de politie te doen.

Is je rijbewijs gestolen of kwijtgeraakt in het buitenland? Laat dan bij de lokale politie in het buitenland een proces-verbaal opmaken. Dit kun je nodig hebben voor uw verzekering.

Vervangend of nieuw rijbewijs

Kies je voor een vervangend rijbewijs? Dan nemen we de geldigheidsdatum over van het vermiste rijbewijs. Een nieuw medische keuring is dan niet nodig

Kies je voor een nieuw rijbewijs? Dan voldoe je aan de eisen. Het kan zijn dat je een medische keuring nodig heeft en een gezondheidsverklaring.

Rijbewijs teruggevonden

Heb je je rijbewijs als vermist opgegeven? En vind je het rijbewijs later terug? Dan moet je dit rijbewijs inleveren bij de gemeente. Je mag hier niet meer mee rijden.