Parkeren grote voertuigen

Het is niet toegestaan om een groot voertuig te parkeren buiten de hiervoor aangewezen locaties en genoemde tijden voor laden en lossen. Grote voertuigen zijn langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter, inclusief lading.

Je leest meer over de wet- en regelgeving in APV art. 5.8

Parkeren van een groot voertuig 

Het parkeren van een groot voertuig is in de gemeente toegestaan op maandag tot en met vrijdag van 06.00 t/m 18.00 uur op de daarvoor aangewezen locaties. Buiten die tijden is het parkeren van een groot voertuig op deze locaties alleen toegestaan als je daarvoor een ontheffing (toestemming) hebt. 

Uitzonderingen

Er zijn twee locatie die een uitzondering hebben op deze genoemde tijden:

  • Ter Steeghe Ring, Zwijndrecht: parkeren van een groot voertuig is toegestaan mét ontheffing (toestemming) op maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot en met 06.00 uur en in het weekend
  • Industrieweg, Heerjansdam: parkeren van een groot voertuig is toegestaan op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Met  ontheffing (toestemming) is parkeren van een groot voertuig toegestaan op maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 09.00 uur en in het weekend.

Ontheffing aanvragen

Een ontheffing (toestemming) aanvragen is alleen mogelijk voor chauffeurs die in Zwijndrecht of Heerjansdam wonen en werken voor een werk- of opdrachtgever buiten de gemeente. Per chauffeur wordt aan maximaal één voertuig ontheffing verleend. De kosten voor een nieuwe ontheffing zijn €127,00. Ontheffingen zijn maximaal 1 jaar geldig.

Om een ontheffing aan te vragen of te verlengen, vul je dit aanvraagformulier, (PDF, 32 kB) in. 

Overzicht parkeerlocaties

De locaties voor het parkeren van een groot voertuig in Zwijndrecht en Heerjansdam zijn:

  • Industrieweg
  • Ter Steeghe Ring
  • Molenvliet
  • H.A. Lorentzstraat
  • Plantageweg
  • Dubbelweg
  • Lindtsedijk, tussen Dubbelweg en Merwedeweg
  • Kreekweg

Via onderstaande afbeelding zie je de parkeerlocatie op de kaart. 

Vrachtwagenparkeren gemeente Zwijndrecht - overzichtskaart

Voertuigen met gevaarlijke stoffen

Voertuigen met gevaarlijke stoffen mag je nergens in de openbare ruimte parkeren. Dit geldt ook voor de locaties die zijn aangewezen als parkeerlocatie voor grote voertuigen.

Bewaakt parkeerterrein De Geer

De gemeente biedt ook een mogelijkheid om grote voertuigen te parkeren op een bewaakt terrein op industrieterrein de Geer. Hier zijn 53 parkeerplaatsen die zijn beveiligd met een elektrische schuifpoort en cameratoezicht. Heb je interesse in een parkeerplaats op het parkeerterrein aan de Houtkopersstraat op industrieterrein De Geer? Vul dit inschrijfformulier, (PDF, 47 kB) in. Je ontvangt bericht zodra er een parkeerplek vrij komt.

Controle

De politie en andere opsporingsinstanties controleren op de geldende wet- en regelgeving. Zij treden handhavend op als dat nodig is.

Contact

Voor meer informatie kun je bellen naar 14 078 of mailen naar gemeente@zwijndrecht.nl