Parkeervergunning voor bezoekers

De parkeervergunning voor bezoekers wordt ook wel de 'kraskaart' genoemd. De bezoekersvergunning is bedoeld voor je bezoek als je in een betaald parkeren gebied woont. Je kunt deze kraskaarten kopen bij de balie van het gemeentehuis. Per adres kan je maximaal 25 kaarten per kwartaal kopen.

Deze parkeervergunning voor bezoekers wordt ook wel de 'kraskaart' genoemd. De bezoekersvergunning is bedoeld voor je bezoek als je in een betaald parkeren gebied woont. Je kunt deze kraskaarten kopen bij de balie van het gemeentehuis. Per adres kan je maximaal 25 kaarten per kwartaal kopen. De kaarten zijn uitsluitend te gebruiken in de zone van het adres van de bewoner.

Hoe werkt het?

  • Je woont in een zone waar betaald parkeren is.
  • Je kunt per adres kwartaal maximaal 25 bezoekersvergunningen aanvragen.

Aanvragen

Je kunt tijdens openingstijden langskomen bij de receptie. De kraskaarten worden per stuk verkocht. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Hoe lang duurt het?

U krijgt de bezoekersvergunningen aan de balie direct mee..

Hoe werken de kraskaarten?

  • De kraskaarten zijn alléén geldig voor de sector die op de kaart staat vermeld. Je bezoek mag met de bezoekersvergunning parkeren op een parkeerplaats waar vergunninghouders mogen parkeren.
  • Je krast de maand, de dag van de maand en de dag van de week open. Ook is het belangrijk dat je de tijd van aankomst openkrast. Vanaf de tijd van aankomst mag je per kaart 3 uur parkeren. Je bezoek legt deze kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto.
  • Als je meer tijden openkras, is de kaart niet meer geldig. Je riskeert dan een boete voor fout parkeren. Je riskeert ook een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt.

Kosten

Een bezoekersvergunning / kraskaart kost € 2,- per stuk.