Bekendmakingen en berichten over jouw buurt

Ben je benieuwd of jouw buren de aangevraagde omgevingsvergunning hebben gekregen? Of wil je weten of en tot wanneer je bestemmingsplan kunt bekijken en erop kan reageren? De gemeente publiceert officiële bekendmakingen en besluiten op de website Officielebekendmakingen.nl. Denk aan verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een vergunning voor een evenement, een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het kappen van een boom.

Gemeenten in Nederland zijn verplicht gemeentelijke regelgeving digitaal bekend te maken via www.officielebekendmakingen.nl. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een vergunning voor een evenement, een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het kappen van een boom.

Op de website www.officielebekendmakingen.nl kun je wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. Als je op de website zoekt op postcode en woonplaats, dan zie je welke vergunningen er in die omgeving zijn gegeven.

Bekijk ook:

Bekendmakingen bij jouw in de buurt

Op de hoogte blijven van bekendmakingen van de gemeente, provincie en waterschappen kan ook via:

  • Berichten over uw buurt
    Via de digitale service van de overheid Over uw buurt, kun je jezelf abonneren op de e-mailservice, gebruik maken van de app of de berichten online bekijken. Als je je hiervoor aanmeldt krijgt je vanzelf een bericht als er iets speelt bij jou in de buurt.

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op Overheid.nl. Deze apps bieden een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op Overheid.nl bepalend. De gegevens worden 1 keer per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later pas beschikbaar is in de app.