Zwijndrecht Luistert

Hoe vind je dat het gaat in de gemeente Zwijndrecht? Laat ons weten: Wat gaat goed? Wat kan beter? Zwijndrecht Luistert. Vul de vragenlijst in tussen 8 en 28 mei 2023. Het invullen kost je ongeveer 15 minuten én je kunt er ook nog iets leuks mee winnen. Laat hiervoor dan jouw e-mailadres achter in de vragenlijst. Jouw mening is belangrijk, want met elkaar werken we aan een mooier Zwijndrecht.

VUL HIER DE VRAGENLIJST IN

Maak kans op een mooie prijs

Vul jij de vragenlijst in dan maak je kans op een mooie prijs. Iedere 50e 'invuller' krijgt een groente- en fruitpakket. Iedere 100e 'invuller' krijgt een jaarabonnement op het zwembad. Het is belangrijk dat je op het einde van de vragenlijst je e-mailadres invult om mee te doen aan de actie. Tevens informeren we je dan over de uitkomsten van dit onderzoek. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Waarom jouw mening nodig is!

In onze gemeente vragen we jou als inwoner steeds vaker om je mening. Bijvoorbeeld over hoe het in jouw buurt gaat, wat je belangrijk vindt en hoe je over bepaalde onderwerpen denkt. Goed samenleven vraagt tegelijkertijd ook om jouw actieve inzet, zoals door vrijwilligerswerk te doen of hulp aan te bieden aan een (oudere) buurtgenoot.

De komende jaren maakt de gemeente Zwijndrecht nog meer ruimte vrij voor initiatieven en ideeën van inwoners. Daarom willen we weten of de manier waarop wij als raadsleden, college van burgemeester en wethouders en ambtenaren werken, aansluit bij wat inwoners in onze gemeente zelf willen beslissen en doen.

ZL-STORY1

Om daar achter te komen, zetten we deze vragenlijst in. We vragen je naar jouw ervaringen met de gemeente. Zo zijn wij bijvoorbeeld benieuwd of je vindt dat je genoeg informatie hebt over hoe en wanneer beslissingen worden genomen? Is er genoeg ruimte voor jou om mee te denken? Hoe kunnen wij inwoners aanmoedigen om ideeën met ons te delen? Wat wil en kan je zelf bijdragen? En wat verwacht je van de gemeente?

Anders werken

De antwoorden op deze en andere vragen, gebruiken we om anders te gaan werken, voor en met inwoners. Passend bij hoe inwoners van gemeente Zwijndrecht met ons willen samenwerken. Zo verbeteren we met elkaar onze lokale democratie: inwoners, politiek en ambtenaren leren elkaar kennen en werken beter samen.

Door mee te denken en beslissen, draag je als inwoner jouw steentje bij aan het goed samenleven, wonen en werken in de gemeente Zwijndrecht. 

Vertel ons dus hoe jij vindt dat het gaat! En vul de vragenlijst in tussen 8 en 28 mei 2023. We horen graag van jou! 

Lees hier het krantenartikel met wethouder Ronald de Meij over Zwijndrecht Luistert.