Vogelbuurt-West

De gemeente gaat het riool in de Vogelbuurt-West vervangen en de openbare ruimte opnieuw inrichten. Hierbij houden we onder andere rekening met klimaatverandering, groen, parkeren en spelende kinderen. Zo blijft het ook in de toekomst fijn wonen in deze buurt. In totaal duren de werkzaamheden en voorbereidingen 5 jaar. We verwachten dat de werkzaamheden buiten duren van eind 2024 tot en met midden 2027.

Vul de vragenlijst in

Waar gaan we aan de slag?

We pakken de Vogelbuurt-West aan. Dit is het deel van de Vogelbuurt ten westen van de Meerkoetstraat.

Kaart projectgebied Vogelbuurt-West

Waar zijn we nu mee bezig?

We zijn het voorlopig ontwerp aan het voorbereiden. Daarvoor gaan we in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden.

Meepraten- of meedenken

 • Vul de enquête in
  We horen graag hoe u de buurt beleeft. Vul de enquête in en laat ons weten wat u belangrijk vindt. Ook ideeën en tips zijn van harte welkom.

  Ga naar de enquête
   
 • Klankbordgroep
  We gaan een klankbordgroep vormen van maximaal 6 personen. Met deze bewoners gaan we tijdens een aantal bijeenkomsten in gesprek over het voorlopig ontwerp. Tijdens deze gesprekken gaat het bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, groen, ontmoetingsplekken en speeltuinen.

  Let op! U kunt zich in de enquête voor deze klankbordgroep aanmelden. Zijn er meer dan 6 aanmeldingen? Dan worden er willekeurig 6 personen gekozen. Zij ontvangen hierover bericht.

Wat is de volgende stap?

We gaan samen met de klankbordgroep aan de slag met het ontwerp. Opmerkingen, tips en ideeën van inwoners en andere belanghebbenden nemen we waar mogelijk mee. Als dit ontwerp klaar is, dan ontvangt u hierover meer informatie.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het ontwerp of de werkzaamheden? Stuur dan een mail naar project@zwijndrecht.nl en zet in het onderwerp Vogelbuurt-West. We beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk.