Verzetsheldenbuurt-Noord

De riolering en bestrating zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om de woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Verzetsheldenbuurt.

Waar gaan we aan de slag?

We pakken het gebied Verzetsheldenbuurt-Noord aan. Dit is het deel van de Verzetsheldenbuurt dat nog niet eerder is aangepakt. Op de kaart hieronder ziet u binnen welk gebied de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Projectgebied Verzetsheldenbuurt-Noord

Hoe lang zijn we bezig?

Het project Grote Aanpak Verzetsheldenbuurt-Noord duurt in totaal 2 tot 3 jaar. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Dit doen we om de overlast zoveel als mogelijk te beperken. 

Wanneer is mijn gedeelte van de buurt aan de beurt?

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van het project. Tijdens de voorbereidingen wordt ook de fasering bepaald. Wanneer uw gedeelte van de buurt aan de beurt is, zullen wij zo snel mogelijk met uw delen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de fasering aangepast moet worden door omstandigheden die we nu nog niet kunnen voorzien. Houd er wel rekening mee dat het nog maanden kan duren voordat we in uw straat aan de slag gaan. 

Voorlopig ontwerp

We hebben gewerkt aan een voorlopig ontwerp. Reacties van inwoners zijn hierin meegenomen.

Voorlopig ontwerp bekijken

Na de bijeenkomsten van de klankbordgroep werken we het voorlopig ontwerp uit naar het definitief ontwerp. Het definitieve ontwerp laten we aan u zien tijdens een laatste bewonersbijeenkomst. Op een definitief ontwerp zijn in principe geen wijzigingen meer mogelijk.

Meepraten of meedenken

Wat gaat er gebeuren?

 • Bewonersbijeenkomsten per straat
  We organiseren binnenkort bijeenkomsten op het ontwerp op per straat of meerdere straten te bespreken. Bewoners ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Wat hebben we gedaan?

 • Eerste inwonersavond 
  Tijdens de eerste bewonersavond op 29 juni 2023 werden inwoners van de wijk geïnformeerd over de plannen en konden de eerste vragen worden gesteld. 

 • Enquête
  Na de inwonersavond hebben bewoners van de wijk een enquête kunnen invullen. Hier in konden zij aangeven hoe zij de wijk beleven en wat zij belangrijk vinden.

 • Tweede inwonersavond
  Tijdens een tweede bewonersavond presenteerden we het ontwerp op wijkniveau. We legden dan uit welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Bewoners konden op het ontwerp reageren. Reacties nemen we mee in de klankbord groepen. 

Brochure Verzetsheldenbuurt-Noord

Bewoners van het projectgebied hebben de brochure 'Verzetsheldenbuurt-Noord' ontvangen met daarin antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een bericht naar project@zwijndrecht.nl.

Brochure downloaden