Verzetsheldenbuurt-Noord

De riolering en bestrating zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om de woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Verzetsheldenbuurt.

Waar gaan we aan de slag?

We pakken het gebied Verzetsheldenbuurt-Noord aan. Dit is het deel van de Verzetsheldenbuurt dat nog niet eerder is aangepakt. Op de kaart hieronder ziet u binnen welk gebied de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Projectgebied Verzetsheldenbuurt-Noord

Hoe lang zijn we bezig?

Het project Grote Aanpak Verzetsheldenbuurt-Noord duurt in totaal 2 tot 3 jaar. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Dit doen we om de overlast zoveel als mogelijk te beperken. 

Wanneer is mijn gedeelte van de buurt aan de beurt?

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van het project. Tijdens de voorbereidingen wordt ook de fasering bepaald. Wanneer uw gedeelte van de buurt aan de beurt is, zullen wij zo snel mogelijk met uw delen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de fasering aangepast moet worden door omstandigheden die we nu nog niet kunnen voorzien. Houd er wel rekening mee dat het nog maanden kan duren voordat we in uw straat aan de slag gaan. 

Wat gaat er komende maanden gebeuren?

We zijn bezig met de voorbereidingen. We verwachten in 2023 de volgende stappen te maken:

 • Eerste inwonersavond en folder
  Tijdens de eerste bewonersavond op 29 juni worden inwoners van de wijk geïnformeerd over de plannen en kunnen de eerste vragen worden gesteld. Na de zomer ontvangen bewoners van de Verzetsheldenbuurt een uitgebreide brochure waarin alles nogmaals nader wordt toegelicht. 
 • Enquête
  Na de inwonersavond hebben bewoners van de wijk een enquête kunnen invullen. Zo kregen we beter inzicht in hoe bewoners de buurt beleven, wat zij belangrijk vinden en waar we rekening mee kunnen houden tijdens de (ontwerp)werkzaamheden.
 • Het ontwerp
  We gaan aan de slag met een eerste ontwerp en nemen de input van de enquête en de bewonersavond mee.
 • Presentatie van het ontwerp
  Tijdens een tweede bewonersavond presenteren we het ontwerp. We leggen dan uit welke keuzes zijn gemaakt en waarom. Bewoners kunnen op het ontwerp reageren. Reacties nemen we waar mogelijk mee in het definitieve ontwerp.