Zwijndrecht Fit is met beweegcampagne ‘Ga naar buiten’ winnaar van het beste beweeginitiatief van Zuid Holland.

De sportcoaches van Fitmakers hebben, in opdracht van de gemeente, een succesvol beweegprogramma voor inwoners gemaakt voor sporten in de buitenruimte. Het programma ‘Ga naar buiten’ is door de Provincie Zuid-Holland uitgeroepen tot beste beweeginitiatief van 2023. Deze prijs laat zien dat Zwijndrecht op de goede weg is om inwoners gezonder en fitter te maken.

Onder het motto ‘Ga naar buiten’ wil de gemeente samen met andere sportieve instellingen inwoners van Zwijndrecht verleiden om te gaan sporten en bewegen. Zo zijn er op verschillende plaatsen in Zwijndrecht tal van sportieve buitenactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Met de gewonnen prijs kan het programma nog verder uitgebreid worden. Daarnaast stelt de Provincie nog een budget beschikbaar, om dit Zwijndrechtse programma ook in een andere gemeente uit te voeren.  

Inwoners aanmoedigen om te bewegen

Uit onderzoek blijkt dat inwoners in Zwijndrecht minder bewegen dan ergens anders in Nederland. Juist daarom vindt de gemeente Zwijndrecht het extra belangrijk om inwoners aan te moedigen om te gaan bewegen. Dit beweegprogramma is daar een heel mooi voorbeeld van”, aldus wethouder Ronald de Meij.

ZwijndrechtFit

De gemeente heeft dit jaar beweegtoestellen en fitnessapparaten op verschillende locaties in Zwijndrecht geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan de Fitnesstoestellen in het Develpark, de Calisthenicsapparaten aan de Langeraarstraat, de Zwijndrechtse Beweegroute en de beweegtoestellen in de Schotsetuin. Meer weten over sporten in de buitenruimte en het programma ZwijndrechtFit, kijk op: www.fitmakers.nl/ganaarbuiten