Parkboerderij Kiboe-hoeve opent op Dierendag haar vernieuwde deuren voor publiek

Op 22 februari sloot de geliefde Kiboe-hoeve tijdelijk haar deuren om plaats te maken voor een uitgebreide verbouwing. Onder het oog van RoosRos Architecten heeft de boerderij een ware transformatie ondergaan, met de belofte van meer ruimte voor zowel dieren als bezoekers. Op 4 oktober, ter ere van dierendag, zal de Kiboe-hoeve officieel weer haar deuren openen, en de feestelijke heropening zal verricht worden door wethouder Jacqueline van Dongen.

Duurzaamheid centraal

Het duurzame karakter van de boerderij is duidelijk zichtbaar. Met de integratie van een warmtepomp, zonnepanelen, groene daken en waterdoorlatende bestrating laat Kiboe-hoeve zien hoe belangrijk duurzaamheid is. Bovendien is het kenmerkende oranje puntdak centraal gebleven op de vernieuwde Parkboerderij.

Dieren en natuur

De toekomstige bewoners van de Kiboe-hoeve zijn voornamelijk Nederlandse boerderijdieren. De keuze voor de naam "Parkboerderij" sluit beter aan bij het groene karakter en de diversiteit van de Kiboe-hoeve.

Bij de opening is zo'n 90 procent van de vernieuwde Kiboe-hoeve klaar. Tussen november en maart, het aanplantseizoen, zal bijvoorbeeld het voedselbos van fruitbomen en bessenstruiken worden voorzien. In juni 2024 zal de Kiboe-hoeve volledig af zijn met een volledig nieuwe entree.

Nieuwe attracties en faciliteiten

Aanvullende attracties zoals een gloednieuw ooievaarsnest, een uitgebreide speeltuin met moderne speeltoestellen en een unieke rolstoelschommel - een gift van de Vrienden van de Kiboe-hoeve - beloven bezoekers een rijke en inclusieve ervaring te bieden. Wethouder Jacqueline van Dongen voegt toe: "Deze voorziening is werkelijk voor iedereen. Iedereen komt hier samen."

Warm welkom op 4 oktober

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om op 4 oktober de vernieuwde Kiboe-hoeve te bezoeken en zelf de vele verbeteringen en toevoegingen te ervaren. De Kiboe-hoeve zal voor het eerst weer geopend zijn van 14:00 tot 17:00 en om 15:00 zal wethouder Jacqueline van Dongen de officiële openingshandeling doen. 

Voor de kinderen zal er onder anderen een speurtocht zijn en ieder kan genieten van kraampjes met drankjes en versnaperingen. 

Voortgang Kiboe-hoeve