Heropening van Parkboerderij de Kiboe-hoeve trekt ruim 1000 bezoekers

Op Dierendag, 4 oktober, heropende Parkboerderij de Kiboe-hoeve haar deuren na 7 maanden van zorgvuldige renovatie. De feestelijke dag werd gemarkeerd door de aanwezigheid van meer dan 1000 bezoekers en de officiële openingshandeling, verricht door wethouder Jacqueline van Dongen en beheerder Quirijn van den Bosch.

Duurzame Vernieuwing

De hernieuwde Parkboerderij de Kiboe-hoeve benadrukt duurzaamheid met een behouden iconisch rood puntdak en de integratie van zonnepanelen, groene daken en waterdoorlatende bestrating.


Wat is er nieuw?

De Kiboe-hoeve heeft nu een reeks nieuwe faciliteiten, waaronder:

  • een nieuwe educatieve ruimte en andere voorzieningen voor bezoekers
  • Een gloednieuw ooievaarsnest
  • Een moderne, uitgebreide speeltuin
  • Een unieke rolstoelschommel, een genereuze gift van de Vrienden van de Kiboe-hoeve.

Verdere uitbreidingen zijn gepland tussen november en maart met de aanplant van een voedselbos vol fruitbomen en bessenstruiken. In juni 2024 volgt de onthulling van de hertenweide en een nieuwe entree, aansluitend op de sloop van het oude zwembad. De volledige voltooiing van het project is voorzien voor de zomer van 2024, net op tijd voor het 55-jarig jubileum van de Kiboe-hoeve.

Kom langs en ervaar het zelf!

We nodigen iedereen uit om de vernieuwde Kiboe-hoeve te ervaren, met tal van educatieve en vermakelijke activiteiten voor alle leeftijden. Voor een terugblik op de heropening kunt u de aftermovie van de dag bekijken.

Dankwoord

Onze oprechte dank gaat uit naar de aannemers BMN de Klerk, Vrienden van de Kiboe-hoeve, RoosRos Architecten en alle betrokkenen voor hun bijdrage aan deze transformatie. Bovenal zijn we onze gemeenschap en trouwe bezoekers enorm dankbaar voor hun blijvende steun en enthousiasme.

Bezoek ons snel bij Parkboerderij de Kiboe-hoeve!