Praat met de raad; Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnie-SGP)

Dit is een bericht van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Praat met de raad: 

Jacob van der Duijn Schouten, Raadslid ChristenUnie-SGP

Om onze voeten te richten op de weg van vrede

In Nederland nemen we steeds meer afscheid van onze van oudsher christelijke tradities, maar Kerst staat nog fier overeind. Niet voor iedereen heeft dit feest dezelfde betekenis; de aanleiding echter veranderen we niet… dat is de komst van onze Vredevorst. 

De Vredevorst brengt op verschillende manieren vrede. Één van die manieren is “om onze voeten te richten op de weg van vrede” (Lukas 1:79). Vrede waar velen naar verlangen en anderen om schreeuwen door al het onrecht in de wereld. 

Juist in deze dagen mogen wij ons bezinnen op hoe wij zelf kunnen bijdragen aan deze vrede. Zoeken we elkaar op? Proberen we elkaar te begrijpen? Luisteren we echt naar elkaar? Verergeren we de situatie of dragen we bij aan vrede? 

In de politiek moeten wij ons die vragen ook stellen. Juist in de politiek, bij overheden en wereldleiders hebben we vredezoekers nodig.  Wetende dat het werk van vredezoekers gezegend wordt, hopen wij dat deze kerstdagen daaraan mogen bijdragen en dat ons zicht op de weg naar vrede helderder wordt.

Wij wensen u goede en gezegende kerstdagen toe!

Reageer op  Facebook gemeente Zwijndrecht  of mail j.van.der.duijn.schouten@zwijndrecht.nl