Praat met de raad: Daniella van der Geer - Verspaandonk (VVD) en Freek Hartmeijer (ZPP)

Dit is een bericht van de Zwijndrechtse politieke partijen 

 

 

Praat met de raad

Daniella van der Geer-Verspaandonk

Raadslid VVD 

De tijd van de beste stuurlui staan aan wal is geweest!

De verkiezingen staan voor de deur. Nadat we de afgelopen raadsverkiezingen in Zwijndrecht een extreem lage opkomst hadden, lager dan het landelijk gemiddelde, hebben we als raad ingezet op ‘bouwen aan vertrouwen’.  Want alleen samen met onze inwoners kunnen we de gemeente nog mooier en beter maken, daar hebben we u echt bij nodig. Nu we als land en gemeente voor veel verschillende uitdagingen staan is het goed om als inwoner van Zwijndrecht te kijken naar wat voor u belangrijk is. Want wat u stemt is uiteraard geheel uw keus, maar kom stemmen want wat landelijk gekozen wordt heeft in uw gemeente uiteraard gevolgen, dus indirect geeft u met uw landelijke keus ook aan welke richting we als gemeente opgaan. 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht  of mail d.verspaandonk@zwijndrecht.nl

 

Praat met de raad

De WMO baart ons zorg

De Zwijndrechtse plus partij ziet een stijging van mensen die gebruik  maken van de WMO. De WMO baart onze zorg.

Wij zouden graag zien dat er al wordt voorgesorteerd op hetgeen er op ons afkomt gezien de vergrijzing. Want we zien dat we boven het landelijk gemiddelde zitten van inwoners die een WMO-indicatie hebben. Niet iedereen kan thuis blijven wonen vanwege gesteldheid of gezondheid. Het zou wel fijn zijn als mensen die moeten worden opgenomen in een verpleeghuis dan ook in Zwijndrecht terecht kunnen.  Wij zien ook in dat langer thuis wonen ook geen standhoud gezien de stijging van de WMO-cliënten. Ook omdat er te weinig zorgmedewerkers zijn die de zorg kunnen leveren.  

Dat betekent dat er extra zorgruimte moet komen, en stevig ingezet moet worden om personeel te werven. Dat laatste is aan de zorgorganisaties.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail gf.hartmeijer@zwijndrecht.nl