Praat met de raad: Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP) en Fred Loos (ABZ)

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

Verkiezingen in November, dat lijkt nog ver weg

Het lijkt nog even weg maar het is zo maar in eens 22 november 2023 dat wij met z’n allen weer naar de stembus mogen. Zo langzamerhand gaan de partijen waarop gestemd mag worden vertellen waar ze voor staan en waarom wij nu juist hen moeten kiezen. Wat wij missen in dit proces is wat heeft partij X in de afgelopen periode gedaan met uw stem. Op welke belofte bent u aangehaakt en is deze ook uitgevoerd?

Er kan nog van alles verbeterd worden aan hoe we in Zwijndrecht werken met alle in de raad verkozen partijen. U heeft echter de gesprekken over wat te doen in de komende jaren live of via het internet kunnen volgen. U heeft hierover ook mee kunnen praten.

 

Wij spreken de wens uit dat een dergelijk proces ook in Den Haag gevolgd gaat worden. Zodat u kunt volgen wat er gebeurt. Wij niet aan de zijlijn staan en het moeten doen met foto’s van stukken die iemand onder zijn arm heeft.

 

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrechtwww.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl

 

Andries van Gemerden

Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

 

Na de vakantie

Is op vakantie gaan een eerste levensbehoefte? Daar zal verschillend op gereageerd worden. Soms lijkt het zo als we mensen horen vertellen over hun vakantie. Anderen kunnen niet op vakantie vanwege financiële problemen of gezondheidszorgen. Weer anderen hebben er geeneens behoefte aan.

Vacare, waar ons woord vakantie vandaan komt, betekent ‘leeg zijn’. Dan zou het doel dus moeten zijn om tot rust te komen. Dan gaat het blijkbaar niet meer om belevenis en geluksmomenten! Of je nou een nieuwe auto wilt of iets anders, alles lijkt om dat geluksmomentje te gaan. Een Porsche is een jongensdroom, maar als je die dan hebt is het na een poosje gewoon een auto. Een dure vakantie niets meer dan een herinnering.

Rust is meer. Rust is geluk en tevredenheid. Rust! Wij hopen dat u rust ervaart. Als wij wat kunnen betekenen om die rust te geven, neem dan gerust contact met ons op.

 

Reageren kan op Facebook of via e-mail a.van.gemerden@zwijndrecht.nl