Uitslag Tweede Kamerverkiezing in gemeente Zwijndrecht

Woensdag 22 november 2023 konden de inwoners van de gemeente Zwijndrecht stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. In totaal brachten 25.096 stemgerechtigden hun stem uit in Zwijndrecht en Heerjansdam. Dat betekent een opkomstpercentage van 72,9%. Bij de Tweede Kamerverkiezing in 2021 was het opkomstpercentage 74,2%.

In het gemeentehuis maakte burgemeester Edo Haan bekend hoe er in de gemeente Zwijndrecht is gestemd. De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in de gemeente Zwijndrecht is als volgt (10 grootste partijen):

Meer informatie over de complete voorlopige verkiezingsuitslag met alle partijen:

Bekijk hier de totale uitslag van de Tweede Kamerverkiezing

 

1.      PVV                                                   29,66%

2.      VVD                                                   14,89%             

3.      Nieuw Sociaal Contract                     12,87%

4.      GroenLinks/PvdA                                 9,77%

5.      SGP                                                      4,29%

6.      D66                                                       4,14%

7.      CDA                                                      3,93%

8.      ChristenUnie                                        3,90%

9.      DENK                                                   3,58%

10.  SP                                                         3,00%

 

 

Stembureaus

In Zwijndrecht en Heerjansdam kon er op 27 stembureaus worden gestemd. Het stembureau bij het NS-station van Zwijndrecht was al om 05.30 uur geopend.

Burgemeester Edo Haan bracht 's ochtends zijn stem uit bij het stembureau in het Dorpshuis van Heerjansdam. Daarna maakte hij een rondgang langs alle stembureaus in de gemeente: "Geweldig om te zien hoeveel mensen zich hebben ingezet voor de verkiezing. Van zeer ervaren stembureauleden tot jongeren die voor de eerste keer meehielpen. Alle inzet was erop gericht om de verkiezing goed te laten verlopen. Ook een groot compliment aan de mensen die alle stemmen hebben geteld. Kiezers, vrijwilligers, medewerkers van de gemeente. Dank aan iedereen!"

Uitslag

Het gemeentelijk stembureau (GSB) maakt donderdag 23 november tijdens een openbare zitting de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing bekend. Dit vindt plaats vanaf 9.00 uur plaats in het gemeentehuis.

Melding doen bij centraal stembureau

Ziet u een fout in een proces-verbaal? Dan kunt u daarvan een melding doen bij het centraal stembureau (CSB)  tot woensdag 29 november 10.00 uur.

 

verkiezingsbord