Aanvraag Koninklijke Onderscheiding lintjesregen 2024

Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor de samenleving? En vindt u dat diegene hiervoor een lintje verdient? Kom dan nu in actie. Voor de lintjesregen van 2024 in Zwijndrecht kunt u tot 1 juli 2023 een aanvraag doen bij de gemeente. Een lintje is een koninklijke blijk van waardering voor personen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Denk aan iemand die zich met hart en ziel inzet voor een sportclub, muziekvereniging of de medemens.

De behandeling van een aanvraag kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Naast de lintjesregen voor Koningsdag is het ook mogelijk een lintje aan te vragen en deze uit te reiken bij een bijzondere gebeurtenis. In het laatste geval moet de aanvraag tenminste zes maanden van tevoren binnen zijn bij de gemeente. 

Informatie

Meer informatie en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.lintjes.nl en op www.zwijndrecht.nl (vul in het zoekveld 'onderscheiding' in). Neem voordat u een aanvraag doet, eerst contact op met de gemeente om na te gaan of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. U kunt bellen met Marcella Cobelens (Kabinet van de burgemeester), telefoonnummer (078) 770 36 18  of 06 - 3616 34 13.

 

Foto Lintje