Duurzaamheid

Milieubarometer

De gemeente wil zich samen met Zwijndrechtse ondernemers inzetten voor een duurzame maatschappij.
Midden- en kleinbedrijven in Zwijndrecht kunnen daarom tijdelijk gratis gebruik maken van de milieubarometer. De milieubarometer geeft inzicht in manieren waarop u een bijdrage kunt leveren aan het milieu en kosten kunt besparen.

Hoe werkt de barometer?

De milieubarometer is een online tool waarin u gegevens invult over uw gebouw(en) en werkprocessen. U ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf scoort op verschillende milieuaspecten, zoals energieverbruik, CO2-uitstoot, water, afvalstromen, transport en papierverbruik.
Ook kunt u zien hoe u scoort ten opzichte van andere bedrijven in uw branche. Bovendien geeft de tool  inzicht in besparingsmaatregelen waarmee u aan de slag kunt.  
Met de milieubarometer kunt u als ondernemer winst boeken op het gebied van milieu, kosten besparen op energieverbruik en u kunt zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De milieubarometer helpt u zo uw bedrijf meer toekomstbestendig te maken.

Wilt u gebruik maken van de milieubarometer, ga dan naar https://www.milieubarometer.nl/gratis-startabonnement/ .

Hulp nodig? 

Heeft u vragen over het invullen en het gebruik van de Milieubarometer? Neem dan contact op met de helpdesk van Stichting Stimular. Dat kan via telefoonnummer 010 238 28 28 (maandag tot en met vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur).

Milieubarometer logo
Estafette

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan de duurzaamheidsestafette. De barometer wordt dan gratis voor u ingevuld door een deskundige van de Stichting Stimular en u ontvangt een adviesrapport met besparingsmogelijkheden. Daarnaast wordt er in de lokale media aandacht besteed aan uw deelname aan de estafette. Na afloop geeft u het stokje door aan een volgend bedrijf, dat van dezelfde service gebruik mag maken. Er kunnen slechts een beperkt aantal bedrijven meedoen aan de estafette. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Anouk Schrauwen (a.schrauwen@stimular.nl)

Meer informatie over de milieubarometer vind u via deze link.