Nieuwe accountmanager Zwijndrecht Onderneemt

Esther van der Kaag neemt het stokje over van Gerard Keuzenkamp

Gerard Keuzenkamp is een vertrouwd gezicht voor ondernemers in Zwijndrecht. Op de dag dat hij 12,5 jaar in dienst zou zijn bij de gemeente Zwijndrecht - op 1 januari 2020 - , gaat Gerard genieten van zijn pensioen. Sinds kort is Esther van der Kaag begonnen als nieuwe accountmanager Bedrijven.

Esther van der Kaag weet dat ze een flinke uitdaging aangaat. "In de korte tijd dat ik hier nu werk, merk ik dat Gerard een gewaardeerd man is bij ondernemers. Hij heeft een flink netwerk opgebouwd en gezorgd voor meer samenwerking tussen ondernemers en de gemeente." Gerard denkt dat dit komt omdat hij goed luistert en zich in de situatie van de ondernemer verplaatst: "Dat betekent niet dat je altijd kunt geven wat de ondernemer vraagt, maar iedereen die bij ons aanklopt verdient een goed antwoord." Gerard is ervan overtuigd dat Esther die uitdaging aan kan. Ze neemt ook heel wat ervaring mee uit Dordrecht waar ze eerder werkzaam was als accountmanager.

Verrassend en anders
Het zit inmiddels in de aard van het team van Zwijndrecht Onderneemt: ondernemers opzoeken en in gesprek gaan. En volgens Gerard is zo'n bedrijfsbezoek altijd verrassend en anders. Esther: "Als gemeente zijn we van de vergunningen en de regels en daardoor soms ook een lastig obstakel voor ondernemers. Aan ons de taak om zaken die nu eenmaal geregeld moeten worden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dan is het goed om bij het bedrijf langs te gaan, zodat je beter inzicht krijgt in de vragen en behoeften van de ondernemer." Esther heeft inmiddels een aantal bedrijfsbezoeken achter de rug en is aangenaam verrast: "Wat een bedrijvigheid in Zwijndrecht. Met een diversiteit aan bedrijven. Echt iets om trots op te zijn!"

Samenwerken en verbindingen leggen
Hoe kijkt Gerard eigenlijk terug op al die jaren bij de gemeente Zwijndrecht? Lachend vertelt hij dat hij het nog nooit zo lang heeft volgehouden bij een zelfde werkgever. "Dat komt omdat het werk zo afwisselend is." Hij vindt het een goede ontwikkeling dat de betrokkenheid en de georganiseerdheid van ondernemers de laatste jaren is gegroeid. Als voorbeeld noemt Gerard het Ondernemersfonds waaruit het parkmanagement van bedrijventerreinen betaald wordt. "Dat is een win-winsituatie." Esther wil de komende tijd het netwerk zo goed mogelijk leren kennen, zodat ze kan meedenken met ondernemers en verbindingen kan leggen waar nodig.

Kennismaken met Esther? Dat kan. Bel of mail via 078-7703581 of ej.van.der.kaag@zwijndrecht.nl.