Gemeente ondersteunt en faciliteert horeca

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft minister-president Mark Rutte versoepelingen aangekondigd van de huidge de coronamaatregelen. De voorgenomen versoepeling ten aanzien van de horeca gaat per 1 juni van kracht. Een ontwikkeling waar we met zijn allen naar uit kijken.

Ondersteuning

U zal, zoner twijfel, druk bezig zijn met de voorbereidingen om met in inachtneming van de maatregelen open te gaan. De gemeente wil u in deze periode zo veel mogelijk ondersteunen en faciliteren. Binnen uw en onze mogelijkheden, zoals voorgeschreven door de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, willen wij u graag adviseren.

Deel uw plannen

Wethouder Tycho Jansen (Economie): "We nodigen u uit om uw plannen en vragen met ons te delen. Waar loopt u tegen aan in deze moeilijke tijd? Op welke manier manier kunt u ondersteuning van de gemeente gebruiken? Hoe breidt u uw terras uit binnen de 1,5 meter maatregelen of legt u een tijdelijk terras aan? Wij denken graag met u mee. En ik roep  u op daar waar het mogelijk is samen te werken met horecabedrijven in uw omgeving."

Contact

De ondersteuning van de gemeente is per direct beschikbaar. Informatievragen en plannen die uiterlijk 18 mei zijn ingediend, beantwoorden wij voor 1 juni. Maar ook daarna reageren wij zo spoedig mogelijk. U kunt uw opmerkingen en vragen mailen naar: horeca@zwijndrecht.nl. Ook kunt u contact opnemen met de gemeentelijke Corona-informatielijn via: 078 – 770 84 84.