Eerste editie Binnenvaartdagen Zwijndrecht geslaagd

Eerste editie Binnenvaartdagen Zwijndrecht

De eerste editie van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is druk bezocht. Op het Maasplein, Thorrehoofd, Veerplein en aan de kade Zomerlust waren schepen te bezichtigen, presenteerden binnenvaartondernemers en andere maritieme ondernemingen hun bedrijf en was er amusement in de vorm van allerlei muziekoptredens van onder meer Frans Duijts, The Amazing Stroopwafels, het Zwijndrechts schipperskoor Eb & Vloed, het Dordrechtsch Visserschkoor en Verena de Ruijter.

Leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs kregen op een speelse manier voorlichting over de binnenvaart. De Zwijndrechtse horeca zorgde voor eten en drinken. Het maritieme evenement werd georganiseerd door De Bruin Horeca/Advies & Organisatie, Buro RUW, Maritiem Media en werd mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Zwijndrecht, met als doel om de binnenvaartsector nog beter op de kaart te zetten. Zwijndrecht is met ruim 800 binnenvaartschippers de binnenvaartgemeente van Nederland.  

Wethouder Tycho Jansen: "De Binnenvaartdagen Zwijndrecht is een prachtig voorbeeld van hoe het maritieme bedrijfsleven, onderwijs en overheid de handen ineen slaan. Er liggen veel kansen en mogelijkheden in de binnenvaart. De sector heeft een grote behoefte aan personeel."

Burgemeester Hein van der Loo: "Binnenvaart zit in het DNA van Zwijndrecht, het is goed dat we met elkaar uitdragen wat voor prachtige sector de binnenvaart is en welke belangrijke rol het speelt in Zwijndrecht."