De dag van de ondernemer!

Dag van de ondernemer_ alleen als wij het samen doen

Een compliment voor alle ondernemers in Zwijndrecht en Heerjansdam!

Op vrijdag 20 november 2020 had ik graag onder het genot van een kopje koffie en een croissantje samen met ondernemers uit Zwijndrecht en Heerjansdam de ‘Dag van de Ondernemer’ gestart. Dat kon helaas niet doorgaan. Via dit bericht en andere kanalen hoop ik toch bij alle ondernemers over de vloer te komen om zo een welgemeend compliment uit te delen!

Het afgelopen jaar heeft ons allemaal voor ongekende uitdagingen geplaatst. Die uitdaging was voor iedereen anders. En dan kan het zomaar gebeuren dat je, ook als ondernemer, het gevoel krijgt er alleen voor te staan. Maar, deze pandemie en de economische gevolgen, kan niemand alleen verslaan. Ik ben ontzettend trots op hoe wij elkaar in Zwijndrecht de helpende hand bieden. Ondanks alle onzekerheden, persoonlijk en zakelijk, gaan de schouders eronder en werken we door. Ondernemers weten elkaar te vinden, steken de koppen bij elkaar en bedenken creatieve oplossingen om te blijven ondernemen én collega-ondernemers te helpen.

Dat is mooi om te zien! En waar mogelijk draagt de gemeente daar graag aan bij. Samenwerken blijft nodig, voor nu en de toekomst. Alleen als wij het samen doen, komen we verder dan de problemen van vandaag. 
Een compliment dus voor alle ondernemers in Zwijndrecht en Heerjansdam!

Hartelijke groet,

Tycho Jansen
Wethouder Economie

Inspirerende voorbeelden

Samenwerken blijft nodig, voor nu en de toekomst. Onderstaande video's laten inspirerende voorbeelden van samenwerkingen zien of vragen juist om nieuwe samenwerkingen! 
 

InnovationLab

Het InnovationLab is een samenwerking tussen de openbare basisscholen in Zwijndrecht. Deze scholen werken volgens het STEAM-principe wat staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Wat dus inhoudt dat zij technieklessen verweven in het dagelijkse onderwijs. Zij willen hun leerlingen op allerlei uitdagende manieren kennis laten maken met techniek en enthousiasmeren voor bedrijfssectoren in de techniek en wetenschap. Dit begint al vroeg. De lessen starten namelijk al vanaf de kleuterklas. 

Meer info en contactgegevens InnovationLab >>
Centrale plek

Het idee is om deze lessen op een centrale plek te geven, in een ruimte die hiervoor speciaal is ingericht en waarin ook van alles mogelijk is. Er wordt gekeken naar een locatieruimte in Winkelcentrum Walburg.

Innovationlab zoekt partners

De lessen zijn praktijkgericht en bereiden kinderen voor op de toekomst. Op de praktijklessen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het dagelijkse leven, is Innovationlab op zoek naar bedrijven uit Zwijndrecht en omgeving die mee willen helpen, denken en doen. Zowel financiële- als materiële hulp is welkom. 

Mike Mastwijk: "Laten we er met elkaar voor zorgen dat we in Zwijndrecht iets moois gaan creëren, waarmee we onze kinderen klaarstomen voor toekomst!"

Meer weten?

Wilt u meer weten over het InnovationLab of meedoen? Neem dan contact op met Mike Mastwijk van Onderwijsgroep OZHW. U kunt hem bereiken via mike.mastwijk@ozhw.nl of telefonisch via: 06-23257148.

 

Open Hiring

Open Hiring vraagt lef van werkgevers om mensen die zeggen het werk te willen en kunnen doen, zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. Lef om situaties te omarmen waarin we niet alle antwoorden kennen. Het vraagt van werkgevers om op een innovatieve manier om te gaan met alle mogelijkheden die er zijn.

Meer info en contactgegevens Open Hiring >>

Wat doet Open Hiring voor werkgevers?

  • Bedrijven worden steeds meer uitgedaagd bij te dragen aan de samenleving. Met Open Hiring kun je de sociale footprint van je bedrijf vergroten, als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De p van people na de p van planet.

  • Vooroordelen die we allemaal onbewust hebben, krijgen minder kans in het proces.

  • Het biedt een eerlijke basis, die mensen in staat stelt volwaardig mee te doen.

  • Het is een aanpak die een appel doet op ondernemerschap. Het is niet opgelegd door wetgeving.

  • Het is een vernieuwende manier om met personeelsvraagstukken om te gaan.

  • Sollicitatieprocedures zijn vaak duur en ingewikkeld en bieden ook geen garanties op de juiste match.

  • Het is een instrument dat de totale cultuur van de organisatie verandert, meer open maakt.

  • Als werkgever verbind je je met de lokale gemeenschap, waardoor niet alleen werknemers, maar ook hun omgeving kunnen floreren.

Meer weten?

Kijk op openhiring.nl

 

ZO Zwijndrecht

ZO Zwijndrecht is een initiatief van de gemeente Zwijndrecht. Door deze Digitale Winkelstraat heeft u een extra spotlight op uw winkel of bedrijf. Een digitale etalage voor winkelend publiek uit Zwijndrecht. Een steun voor onze lokale ondernemers die het nu moeilijk hebben. 

Meer info en contactgegevens ZO Zwijndrecht >>

Als ondernemer van Zwijndrecht mag u gratis gebruikmaken van dit platform. Misschien bent u met uw onderneming al te vinden op in de digitale winkelstraat? Zo niet, plaats uw prachtige winkel of bedrijf dan alsnog in De Digitale Winkelstraat. Wat moet u doen? Ga naar www.zozwijndrecht.nl. Hier vindt u alle benodigde informatie.