Brief Burgemeester wethouder Tycho Jansen aan ondernemers

Beste ondernemer,

Het zijn ongewone tijden, zeker voor u als ondernemer. De ontwikkelingen rondom het coronavirus raken u als ondernemer keihard. Samen zetten we alles op alles om de verspreiding van het virus te beperken. De gezondheid van ons allemaal staat daarbij voorop. Ook de gezondheid van uw bedrijf.

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op uw bedrijf, uzelf als ondernemer en op uw personeel. Wij begrijpen begrijp dat deze maatregelen zorgen voor veel onzekerheid en spanning, voor nu en de toekomst. Het is een periode waarin het moeilijk is uw hoofd boven water te houden.

Op dinsdag 17 maart 2020 heeft het kabinet een pakket maatregelen bekend gemaakt. Ministeries, brancheverenigingen, Kamer van Koophandel en gemeenten zijn druk bezig om deze maatregelen uit te voeren. Ook in de regio en Zwijndrecht doen we wat nodig is om u te ondersteunen. We bieden inkomensondersteuning voor zzp'ers of (kleine) ondernemers en u krijgt de mogelijkheid om een aangepaste betaaltermijn aan te vragen voor de belastingaanslagen.

Op de website www.zwijndrecht.nl/ondernemers vindt u actuele informatie over de maatregelen die zowel lokaal, regionaal als landelijk voor ondernemers worden getroffen. Volgt u ook ons twitteraccount: @ZwdOnderneemt. Daarnaast kunt u zich via de website aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Wij begrijpen dat u vragen heeft. De gemeente wil u dan ook zo goed mogelijk de weg wijzen en informeren. Heeft u suggesties hoe dat beter kan, dan horen wij dat graag.

Neemt u voor vragen, suggesties of een luisterend oor contact op met de accountmanagers van de gemeente, het team van Zwijndrecht Onderneemt. De afgelopen dagen is er reeds intensief contact geweest met individuele ondernemers en uw belangenbehartigers. Het team van Zwijndrecht Onderneemt is samen met Tycho Jansen, wethouder Economische Zaken voor u beschikbaar. U kunt hen bereiken op onderstaande nummers:  • Tycho Jansen | Wethouder Economisch Zaken

Telefoon: 06 – 13902988

Mail: t.jansen@zwijndrecht.nl

Wij hebben grote waardering voor u als ondernemers, die we net als verenigingen, scholen en andere organisaties allemaal hun verantwoordelijkheid zien nemen. Deze crisis vraagt veel van ons allemaal en doet een beroep op onze saamhorigheid. We zien hoe goed we dat in Zwijndrecht oppakken. We laten ons als Zwijndrechtenaren van onze beste kant zien: er ontstaan talloze initiatieven om het leed te verzachten en elkaar, als ondernemers en inwoners, te helpen.

Samen komen we door deze crisis. Laten we goed op elkaar blijven letten. Wij wensen u voor nu veel wijsheid, sterkte en vooral gezondheid toe de komende tijd.

Met hartelijke groet,

Hein van der Loo Tycho Jansen
Burgemeester Wethouder Economische Zaken