Afsluiting en renovatie Wantijbrug (N3)

Let op: belangrijke informatie over omleidingen!

N3: renovatie Wantijbrug

De Wantijbrug (N3) wordt gerenoveerd en om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de brug vanaf maandag 20 januari tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Wat betekent dit voor u? U leest er hier meer over.


Waarom renoveren?

  • De Wantijbrug tussen Papendrecht en Dordrecht vertoont materiaalmoeheid door toename van het verkeer.

  • Aandrijfinstallaties, systemen en beweegbare brugdelen zijn toe aan vervanging.

  • Na de renovatie kan de brug over het Wantij weer minimaal 30 jaar mee.

  • De Wantijbrug krijgt als eerste Rijkswaterstaatbrug in Nederland een nieuwe standaard voor bediening, besturing en bewaking van bruggen (3B-Bouwblok).

Heb ik last van de werkzaamheden?
Hinder tijdens de renovatie is niet te voorkomen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de brug vanaf 20 januari 2020 tot 3 april 2020 afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Nood- en hulpdiensten, het openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Lokaal en bestemmingsverkeer krijgt ook te maken met extra drukte en vertragingen.

Samen met de gemeenten en andere organisaties treffen we maatregelen om de hinder zo veel mogelijk te beperken en waar mogelijk worden de werkzaamheden gecombineerd.

Omleidingen en extra reistijd
Voor het gewone doorgaande verkeer is de omleiding over de A15 en A16 en vice versa. De extra reistijd (buiten de spits) is ongeveer 10 tot 15 minuten. Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen (dat niet door de Drechttunnel mag) geldt standaard een omleiding over de A15, A27, A59 en A16 en vice versa. De extra reistijd (buiten de spits) bedraagt ongeveer 30 tot 40 minuten. Dit betreft circa 30 voertuigen per dag en het gaat hierbij voor een groot deel om het transport van LPG, LNG, propaan en butaan.

Lokaal en bestemmingsverkeer vanuit het zuiden kan gebruikmaken van de N3 tot en met de laatste afrit voor de brug (provinciale weg) en bestemmingsverkeer vanuit het noorden kan gebruikmaken van de laatste afrit om bijvoorbeeld naar het bedrijventerrein De Staart te gaan. Lokaal en bestemmingsverkeer moet rekening houden met korte en smalle afritten en oponthoud op de lokale wegen.

Meer informatie en op de hoogte blijven?

https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/n3-renovatie-wantijbrug/index.aspx