Zwijndrechts College van B&W op bedrijfsbezoek bij Oostendorp

Dinsdag 15 november 2016 heeft het voltallige college van burgemeester en wethouders een bezoek gebracht aan Oostendorp Nederland in Zwijndrecht. Oostendorp is een installatiebedrijf van professionele verlichting op hoogte en werkt met de nieuwste technologieën.

Naast vele BVO's in Nederland zijn ze bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de verlichting van het Olympisch Stadion in Amsterdam tijdens de laatst gehouden EK-atletiek. De huidige directeur Jan Willem de Boer is in 1986 als vakantiekracht bij het inmiddels ruim 50-jarige bedrijf begonnen en geeft aan dat ze in Nederland marktleider zijn op het gebied van sportveldverlichting. Daarnaast zijn ze ook actief op industrieterreinen en bij grote infrastructurele projecten en neemt ook de digitalisering (bediening op afstand) een steeds belangrijkere plaats in. Het College was onder de indruk van de activiteiten van Oostendorp en verrast dat ze ook in onder meer Suriname en in enkele landen in Afrika actief zijn.

Van links naar rechts op de foto: Dominic Schrijer (burgemeester), Jolanda de Witte (wethouder), Ad van de Luijtgaarden (medewerker gemeente), Jan Willem de Boer (directeur Oostendorp), Aaike Kamsteeg (wethouder), Jacqueline van Dongen (wethouder), Robert Kreukniet (wethouder)

Collegebezoek Oostendorp