Raadsleden trots op Zwijndrechts bedrijfsleven

15 november hebben raadsleden van de gemeente Zwijndrecht een bezoek gebracht aan diverse bedrijven in Zwijndrecht. De bedrijven Eblo Seating, Boodt Mannequins, Schmitt Ankers en Verkerk Groep hadden de deuren van hun bedrijf opengesteld om een groep raadsleden ontvangen.

Naast een rondleiding door het bedrijf is er ook gesproken over: het ondernemersklimaat, de gemeente als gesprekspartner, de mogelijkheid voor lokale ondernemers bij aanbestedingen, de infrastructuur en de werkgelegenheid. De gemeente heeft samen met de ondernemers een actieprogramma economie. Dit programma wordt begin 2017 geëvalueerd. Ter voorbereiding op deze evaluatie heeft de gemeenteraad het werkbezoek gebracht.

Het bedrijf Eblo, die zich gespecialiseerd heeft in stoelen en het oplossen van allerlei soorten en zitproblemen, en Schmitt Ankers, gespecialiseerd in ankers en kettingen, zijn relatief nieuw in Zwijndrecht en hebben zich hier gevestigd vanwege de goede verbindingen over weg (en water) en de goede dienstverlening van de gemeente.

Bij Boodt Mannequins waren de raadsleden enorm verbaasd over het feit dat dit bedrijf zo goed verborgen is binnen het Zwijndrechtse industrieterrein Groote Lindt. Deze wereldspeler die onder meer paspoppen en etalagefiguren wereldwijd voor bekende merken levert was bij de meeste raadsleden een grote onbekende.

Bij de Verkerk Groep hebben de raadsleden een inkijk gekregen in de technologische ontwikkeling in onder meer de zorg op het gebied van Domotica. Daarnaast is de Verkerk Groep een van vele Zwijndrechtse familiebedrijven en is ze ook actief in de utiliteitsbouw, de woningbouw en de maritieme sector.

Het enthousiasme onder de raadsleden was groot en ze hebben aangegeven dat ze trots zijn op het bedrijfsleven in Zwijndrecht en het belangrijk te vinden regelmatig bij de bedrijven langs te gaan.

Raadsleden op bezoek bij Boodt Mannequins

Boodt Mannequins